Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/virtwww/w_likkasa-com_401567c9/http/wp-content/themes/likkasa/functions.php on line 247

Ревізійна комісія Лікарняної каси звітувала про роботу

p>На засіданні правління благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області», яке відбулося в червні, був заслуханий звіт ревізійної комісії про результати перевірки діяльності ЛК у 2 півріччі 2011 року (доповідач – голова ревізійної комісії Володимир Іванович Хренов).

Згідно з планом  роботи ревізійної комісії проведена перевірка бухгалтерського обліку та звітності в бухгалтерії БО „Лікарняна каса Житомирської області” за 2 півріччя 2011 року.

Перевіркою встановлено, що БО „Лікарняна каса Житомирської області” зареєстрована 27.07.2000р. управлінням юстиції та згідно зі Статутом, затвердженим зі змінами та доповненнями від 28.01.04р. і включена до реєстру неприбуткових організацій та установ за кодом 0005 згідно з реєстраційною заявою № 15291/10 від 14.08.2000р.

У благодійній організації «Лікарняна каса Житомирської області» станом на 01.01.2012 року перебувало 195 тисячі 118 громадян (15,2% від загальної кількості населення області).

З липня по грудень 2011 року  медична допомога за рахунок ЛК надавалася у 160 856 випадках.

За 2 півріччя 2011 року лікувальні заклади області для забезпечення лікувально-діагностичного процесу мешканців усіх районів отримали благодійну допомогу на суму 20 тис. грн.

Лікарняна каса прагне задовольнити потребу громадян (членів організації) в отриманні високоспеціалізованої медичної допомоги.

У  2 півріччі 2011 року  16 членів ЛК отримали  медичну допомогу в лікувальних закладах м. Києва через ВГО «Асоціація працівників лікарняних кас України»  на загальну суму 28 886,88грн.

Згідно з положенням «Про порядок використання благодійних внесків на медичне забезпечення  членів благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області» передбачено надання благодійної, матеріальної допомоги на лікування та придбання ліків при лікуванні за межами області. Витрати компенсувалися відповідно до наданих фінансових документів у розмірі  не більше 2000 грн. протягом року. Перевитрат при перевірці не виявлено. Є виписки з амбулаторних, стаціонарних карт, а також чеки про оплату використаних ліків  на суму 85 214,60 грн.

У 2 півріччі 2011 року  було написано 42 тис.436 листів боржникам, у результаті цього сплачено заборгованість на суму 2 млн. 487 тис. грн.; відправлено 8755 СМС-повідомлень про заборгованість, сплачено 219 тис. грн. За даний період виключено 4944 членів ЛК, відновилися в організації 504 громадян.

Відповідальними особами за фінансовий стан БО „Лікарняна каса Житомирської області” за період, що перевірявся, були виконавчий директор Володимир Станіславович Мишківський та головний бухгалтер Людмила Миколаївна Пастушенко.

За підсумками роботи БО „Лікарняна каса Житомирської області” за період з 01.07.2011 по 31.12.2011р. суми одержаних коштів склали

15 млн.617 тис. 569 грн., при плані надходжень 15 млн. 820 тис. 796грн., (процент виконання 98,72%),  в т.ч. пасивні доходи –  98 897 грн.

Загальна сума видатків на здійснення господарської діяльності за даний період становить 2 млн.897 тис.511 грн., що складає 18,6 %, що не перевищує встановленого показника 20% згідно із Законом України «Про благодійництво та благодійні організації». Видатки на проведення основної діяльності  Лікарняної каси – 13 млн. 021тис.710 грн.

Дефіцит бюджету склав – 301 тис. 625 грн.

Бухгалтерський облік ведеться за журнально-ордерною системою. Запроваджена програма „1С-Бухгалтерія”.

У штаті бухгалтерії 4 особи:

головний бухгалтер – Пастушенко Людмила Миколаївна,

бухгалтер–касир – Рибак Наталія Федорівна,

бухгалтер – Захорова Лариса Миколаївна,

бухгалтер – Ольшанська Марія Вячеславівна.

Касові операції ведуться на основі постанови Правління НБУ. Відповідальною особою є бухгалтер-касир Рибак Наталія Федорівна, з якою укладений договір про матеріальну відповідальність.

Касова книга пронумерована, прошнурована, підписана та скріплена печаткою.

Прибуткові та видаткові касові ордери підписані (штампом погашені). Реєстрація ведеться в журналі реєстрації ПКО та ВКО.

Заборгованості з виплати заробітної плати та з відрахувань у фонди на дату перевірки немає.

Витрати за видатками здійснюються згідно з кошторисом .

Договори про повну матеріальну відповідальність укладені з усіма матеріально-відповідальними особами.

На момент перевірки відкрито для розрахунків чотири банківських рахунки (у ЗАТ „ПриватБанк”, АТ „Райффайзен Банк Аваль”,

ВАТ „Державний ощадний банк”,  Кредитпромбанк).  Залишки коштів на рахунках банків станом на 01.01.2012р. склали 2 млн.240 тис.186 грн. 15 коп., що відповідає випискам банків і головній книзі.

Станом на 01.01.2012р. на обліку  БО ЛКЖО основних засобів та малоцінних необоротних активі  рахується на суму 565 тис.425грн.

За 2 півріччя закуплено комп’ютерної техніки на суму 22 697,00 грн.

Амортизація ОЗ нараховується щомісячно.

Надходження  медикаментів у лікувальні заклади проводиться  централізовано на підставі трьохсторонньої угоди (БО „Лікарняна каса Житомирської області” – лікувальний заклад – фірма-постачальник).

Звірки з постачальниками проводяться щоквартально. Є акти звірок.

Закупівля медикаментів і виробів медичного призначення  здійснюється за оптовими цінами на фірмах ТОВ „ППФ Санітас”, ТОВ „БаДМ”, ТОВ „Оптіма-фарм”, ТД „Кампус Коттон Клаб”, ТОВ „Вітамед”, ТОВ „Інтеро”, ТОВ «Юрія-Фарм». Щомісяця проводиться попередній аналіз пропозицій фірм-постачальників. Основними критеріями вибору є ціна, якість, оперативність доставки згідно з положенням про „Визначення планових потреб і формування асортименту, цінової політики при закупівлі медикаментів”.

Кредиторська заборгованість, яка виникла станом на 01.01.2012р. в сумі 52 207,46 грн. була погашена в січні 2012р. Заборгованість  поточна, термін позовної давності не настав.

Облік доручень ведеться в книзі реєстрації видачі довіреностей. Відмітка в книзі довіреностей проводиться своєчасно при отриманні матеріальних цінностей.

Приміщення ЛК орендується. Договір оренди складений із комунальним підприємством Житомирської обласної ради «Агенцією з питань регіонального розвитку». Орендна плата та комунальні послуги сплачуються своєчасно. Заборгованості немає.

Укладені договори оренди з 24 лікувальними закладами , де розташовані філії ЛК. Усі лікувальні заклади надають рахунки на оплату оренди та комунальних послуг.

Облік фактичних видатків ведеться на субрахунках 92, 977.

В бухгалтерії заведена головна книга, записи в ній ведуться згідно з  інструкцією. Залишки виведені станом на 01.01.2012р.

Бухгалтерські документи підшиті та зберігаються в архіві установи. Звіти складаються та подаються в державні органи своєчасно.

Складені посадові інструкції на кожного робітника бухгалтерії.

Є наказ «Про облікову політику підприємства».

За період з 01.07.12 по 31.12.11р. перевірки контролюючими органами не проводилися.

Фінансова звітність подається до Житомирської об’єднаної  податкової інспекції щоквартально в зазначені терміни; звітність до Пенсійного фонду –  щомісячно. Видатки здійснювались на адміністративно-господарську діяльність згідно з кошторисом, нецільових витрат немає.

Зауважень до ведення бухгалтерського обліку немає.

Світлана Михалюк

Read More

Comments are closed.




У реабілітації поранених воїнів допомагають німецькі партнери

Днями в обласній клінічній лікарні імені М. Скліфосовського розвантажили ще один великий автофургон із благодійною допомогою з Німеччини. Він надійшов у межах співпраці провідного медичного закладу регіону з клінікою Altmuhlseeklinik Hensoltshone — одним із найбільших реабілітаційних центрів Німеччини. Цей проєкт має назву «Партнерство між лікарнями — партнери зміцнюють здоров’я» і втілюється за підтримки БО «Лікарняна […]

Детальніше
Читати блог »

2023. Допомога Кременчуцькому обласному клінічному шпиталю для ветеранів війни

До Кременчуцького обласного клінічного шпиталя для ветеранів війни БО "Лікарняна каса Полтавщини" передала благодійну допомогу: напівавтоматичний сечовий аналізатор, тест-смужки, аналізатор добового АТ ...

Чим живе зараз “Лікарняна каса Житомирської області”?

Коли  заходить мова про ситуацію у вітчизняній медицині і покращення рівня  обслуговування пацієнтів у  закладах охорони здоров’я,  часто виринає тема, ...

Login