Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/virtwww/w_likkasa-com_401567c9/http/wp-content/themes/likkasa/functions.php on line 247

Міська лікарняна каса Чернігова працює задля здоров’я мешканців

09.02.2011. Чернігівська міська благодійна організація «Міська лікарняна каса» ефективно працює з червня 2005 р. На даний час зареєстровано 12305 членів, у т.ч. більше 200 дітей, проте регулярно сплачують внески лише 9200 осіб. Таку інформацію озвучив сьогодні на розширеній нараді директор лікарняної каси Григорій Гунчак.

Він повідомив, що протягом2010 року у лікувально-профілактичних закладах міста було проліковано 3685 членів МЛК на суму 958 734 грн. Новими членами стали 735 осіб.

Загалом за час існування каси проліковано 15912 осіб на суму 3 395 014 грн.

Щомісячний благодійний внесок за дорослого члена організації з 1 січня 2010 року складає 15 грн. для працюючих і 20 грн. для фізичних осіб, за всіх дітей сім’ї віком до 18 років внесок залишається на рівні 5 грн.

Фінансування лікування здійснюється згідно розрахункових норм, але річна сума не перевищує 600 грн. на рік.

До речі, сума на лікування збільшується на 50%, якщо член МЛК не лікувався протягом 3-х років і регулярно сплачував благодійні внески на рахунок МЛК.

Як зазначив Г.Гунчак, з метою надання медичної допомоги укладено угоди з міськими лікарнями, пологовим будинком, обласною лікарнею, обласною дитячою лікарнею, онкодиспансером, протитуберкульозним диспансером, кардіодиспансером, обласним Центром радіаційного захисту населення, Чернігівською ЦРЛ та міськими дитячими поліклініками (лікування дітей у денних стаціонарах), а для належного медикаментозного забезпечення – з мережею аптек «Ліки України» та аптекою №98 «Сальвія».

В середньому на 1 члена МЛК при стаціонарному лікуванні у 2010 році витрачено 260 грн. Витрати на лікування у денних стаціонарах складало у межах 150 грн. незалежно від захворювання до квітня 2010 року. Згідно статистичних даних, відсоток госпіталізації серед членів МЛК становить 40%.

Хворим за рахунок коштів МЛК в період лікування оплачуються медикаменти, шприци, системи для внутрішньовенних вливань, перев’язувальний, шовний матеріал та гіпс. З обстежень за рахунок коштів каси можна зробити рентгенографію, флюорографію і маммографію жінкам.

Також МЛК компенсує витрати за амбулаторне лікування у разі травм та переломів кісток у розмірі до 100 грн.

Правління МЛК прийняло рішення щодо придбання медичної апаратури, оргтехніки та засобів медичного призначення за рахунок відсотку від депозитного вкладу банку «Демарк» за активну допомогу у діяльності МЛК. У 2010 році для потреб міської лікарні №2 придбано 2 мікроскопи на суму 12800 грн.

Всього за період діяльності каси на придбання апаратури для лікувальних закладів спрямовано майже 66 тис. грн.

Джерело: Відділ зв’язків з громадськістю міської ради

Read More

Comments are closed.




У реабілітації поранених воїнів допомагають німецькі партнери

Днями в обласній клінічній лікарні імені М. Скліфосовського розвантажили ще один великий автофургон із благодійною допомогою з Німеччини. Він надійшов у межах співпраці провідного медичного закладу регіону з клінікою Altmuhlseeklinik Hensoltshone — одним із найбільших реабілітаційних центрів Німеччини. Цей проєкт має назву «Партнерство між лікарнями — партнери зміцнюють здоров’я» і втілюється за підтримки БО «Лікарняна […]

Детальніше
Читати блог »

2023. Допомога Кременчуцькому обласному клінічному шпиталю для ветеранів війни

До Кременчуцького обласного клінічного шпиталя для ветеранів війни БО "Лікарняна каса Полтавщини" передала благодійну допомогу: напівавтоматичний сечовий аналізатор, тест-смужки, аналізатор добового АТ ...

Чим живе зараз “Лікарняна каса Житомирської області”?

Коли  заходить мова про ситуацію у вітчизняній медицині і покращення рівня  обслуговування пацієнтів у  закладах охорони здоров’я,  часто виринає тема, ...

Login