Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/virtwww/w_likkasa-com_401567c9/http/wp-content/themes/likkasa/functions.php on line 247

На Київщині лікарняній касі виповнилося 15 років. За цей період вона довела свою потрібність і ефективність.

Валентина Губенко (ліворуч): "Міська влада й надалі сприятиме діяльності лікарняної каси

4 листопада, в актовій залі поліклініки відбулася звітно-виборча конференція громадської організації “Лікарняна каса” з участю медиків, представників підприємств, установ та організацій Переяслава-Хмельницького. У роботі її також взяли участь заступник міського голови Валентина Губенко, головний лікар ЦРЛ Володимир Якименко, начальник управління соціального захисту населення міської ради Микола Гуща, голова ради ветеранів міста Єлизавета Миздренко.

Насамперед голова лікарняної каси Світлана Чирка, завідувачка відділення трансфузіології в Переяславі-Хмельницькому, привітала присутніх із 15-річчям з дня заснування цієї громадської організації.

– Особливо хочеться побажати всіляких гараздів ініціатору цього проекту, незмінному члену ГО “Лікарняна каса”, колишньому меру Переяслава Григорію Сокуру, а також – Валентині Філоненко, яка успішно вела цю справу 14 років, до того дня, як свій досвід роботи передала мені, – сказала Світлана Василівна. Щирі слова вдячності вона висловила й на адресу постійних членів організації.

Галина Гоцкало, секретар ГО "Лікарняна каса"

Наразі членами “ЛК” є 2275 наших земляків. З них 17 жодного разу не користувалися її послугами, хоча й сплачують членські внески з моменту її заснування. Протягом року в ГО “Лікарняна каса” вступило 44 особи.

За словами Світлани Чирки, із листопада 2015 р. по листопад ц.р. послугами “ЛК” скористалося 626 осіб. На їхнє лікування витрачено понад 493 тис. грн. Зубне протезування отримали 102 особи на суму понад 52 тис. грн. В обласних закладах пролікувалося 24 особи на суму близько 30 тис. грн. За поточний рік на рахунок “ЛК” надійшло понад 735 тис. грн і станом на 1 листопада ц.р. на ньому налічується 22 тис. 947 грн. В аптечному складі “ЛК” нині знаходиться медикаментів на суму 87 тис. 997 грн.

Світлана Чирка детально роз’яснила й те, що необхідно знати про членство в лікарняній касі. Отже, членами “ЛК” можуть бути фізичні особи, які проживають на Переяславщині. Прийняття в члени “ЛК” здійснюється правлінням організації на підставі особистої заяви громадянина. Заява подається в бухгалтерію, яка знаходиться в приміщенні колишнього денного стаціонару. Особи, які бажають вступити до “ЛК”, сплачують вступний членський внесок у розмірі 50 грн. Її члени щомісяця сплачують по 30 грн.

Члени "Лікарняної каси"

У разі членства в “ЛК” батька чи матері правом на отримання медичної допомоги за рахунок коштів “ЛК” користуються їхні діти віком до 18 років, а в разі їх стаціонарного навчання у вищих чи середніх навчальних закладах – до 23 років.

Через 6 місяців з моменту вступу до “ЛК” (за умови сплати членських внесків) член “ЛК” набуває права на отримання гарантованого якісного та вчасного медичного обслуговування за рахунок коштів “ЛК”, а саме: в умовах стаціонарного лікування (в тому числі й в умовах денного стаціонару) – отримання ліків на суму 550 грн; хворим реанімаційного відділення – на суму 1 тис. грн; дітям до 1 року, за рецептом педіатра – на суму 200 грн; у разі оперативного втручання на базі ЦРЛ – на суму 1 тис. грн.

Якщо член “ЛК” сплачував внески і не лікувався протягом року, вартість його лікування збільшується до 650 грн, з оплатою зубного протезування – на суму 300 грн, двох років – 850 грн, з оплатою зубопротезування – на суму 350 грн, трьох років – 1 тис. грн, з оплатою зубопротезування на суму 400 грн, а якщо чотири роки і більше, то плюс по 100 грн за невикористані роки. Якщо член “ЛК” із 2001 року ні разу не лікувався, то можлива видача медикаментів на суму 3 тис. грн, а якщо він не лікувався три роки і потребує спеціалізованого лікування в обласних медзакладах, при неможливості надання такої допомоги на базі ЦРЛ – 2 тис. 500 грн. Сплату членських внесків пенсіонери можуть здійснити у офісі ГО “Лікарняна каса”, а також через відділення зв’язку.

Члени "Лікарняної каси"

З вітальним словом з нагоди річниці “ЛК” до присутніх звернулася Валентина Губенко. Вона також відзначила важливу роль організації у лікуванні та підтримці здоров’я жителів Переяславщини, подякувала медикам, голові та членам ГО “Лікарняна каса” за велику роботу щодо її утримання та розвитку. Валентина Валеріївна пообіцяла, що місцева влада і надалі буде підтримувати організацію, проводити роз’яснювальну роботу з керівниками та працівниками установ міста різних форм власності та пересічними громадянами.

Володимир Якименко зауважив, що останнім часом діяльність “ЛК” значно покращилася. Він також закликав присутніх вступати в ряди членів цієї організації:

– Лікарняна каса – це гарантія забезпечення власного здоров’я та здоров’я своїх рідних і близьких. Коли людина переконана, що при потребі отримає всю необхідну медичну допомогу, надія на одужання значно зростає. Тим паче, діяльність організації важлива в наш час, коли рівень фінансування закладів охорони здоров’я є недостатнім.

У цьому його підтримала й Галина Гоцкало, секретар ГО “Лікарняна каса”.

– Перебування в лікарняній касі є своєрідними інвестиціями у здорове майбутнє. Адже щомісячні внески допомагають убезпечити себе та своїх рідних від невпевненості у завтрашньому дні, – сказала вона.

Олена МАТВІЄНКО

http://visnik-press.com.ua/?p=68296

Read More


Залиште коментар!




У реабілітації поранених воїнів допомагають німецькі партнери

Днями в обласній клінічній лікарні імені М. Скліфосовського розвантажили ще один великий автофургон із благодійною допомогою з Німеччини. Він надійшов у межах співпраці провідного медичного закладу регіону з клінікою Altmuhlseeklinik Hensoltshone — одним із найбільших реабілітаційних центрів Німеччини. Цей проєкт має назву «Партнерство між лікарнями — партнери зміцнюють здоров’я» і втілюється за підтримки БО «Лікарняна […]

Детальніше
Читати блог »

2023. Допомога Кременчуцькому обласному клінічному шпиталю для ветеранів війни

До Кременчуцького обласного клінічного шпиталя для ветеранів війни БО "Лікарняна каса Полтавщини" передала благодійну допомогу: напівавтоматичний сечовий аналізатор, тест-смужки, аналізатор добового АТ ...

Чим живе зараз “Лікарняна каса Житомирської області”?

Коли  заходить мова про ситуацію у вітчизняній медицині і покращення рівня  обслуговування пацієнтів у  закладах охорони здоров’я,  часто виринає тема, ...

Login