Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/virtwww/w_likkasa-com_401567c9/http/wp-content/themes/likkasa/functions.php on line 247

Медики Вінницької області після візиту до Деснянського району “загорілися” ідеєю організації лікарняної каси

Медичні працівники лікувально-профілактичних закладів Вінницької області увійшли до складу делегації, яка перебувала з дружнім візитом у Деснянсьому районі. Домовленості про обмін досвідом у галузі медицини досягнуто головою Деснянської райдержадміністрації Віктором Жеребнюком в рамках підписаних угод про співпрацю між Деснянським, Жмеринським, Барським, Літинським та Тиврівським районами.

Під час дводенного перебування у Деснянському районі вінничани відвідали Центральну районну поліклініку, амбулаторію сімейної медицини по вулиці Милославській, 33-а, Центральну районну дитячу поліклініку, амбулаторію у селищі Биківня.

Привітали гостей начальник районного управління охорони здоров’я Дмитро Вернигор та головний лікар Центральної районної поліклініки Людмила Кирильчук. Провівши екскурсію по закладу, вони ознайомили присутніх з організацією надання медико-санітарної допомоги мешканцям Деснянського району.

Особливо медичних працівників Жмеринського району зацікавив досвід колег Деснянського району з впровадження у Центральній районній поліклініці муніципальної лікарняної каси. Сьогодні благодійна організація нараховує близько 600 чоловік, яким надається фінансова допомога у придбанні медикаментів для лікування.

– Вже маємо перший позитивний досвід у організації та роботі у Деснянському районі муніципальної лікарняної каси. Спочатку, як до всього нового, поставилися до ідеї її створення з побоюванням. Але з часом, зрозуміли, що така практика має багато позитивних моментів. Сьогодні можемо надати допомогу у оплаті медикаментів членам лікарняної каси, як працівникам медичних закладів, так і мешканцям району, – зазначила Людмила Кирильчук.

Про переваги у роботі муніципальної лікарняної каси присутнім розповів і виконавчий директор Київської благодійної організації “Муніципальна лікарняна каса” Володимир Долотов. Членами благодійної організації стали 17 тисяч киян. І якщо першими пацієнтами муніципальної лікарняної каси були лише медичні працівники, то сьогодні членами благодійної організації стають й інші мешканці. Місячний членський внесок до муніципальної лікарняної каси становить 30 гривень. За півтора роки допомогу у оплаті медикаментів отримали 1 тисяча 400 чоловік.

– Першу допомогу почали надавати у травні 2011 року. Нами складено договори з усіма закладами охорони здоров’я Києва, у яких працюють наші експерти. Заздалегідь завозимо до стаціонарів, поліклінічних відділень медикаменти, які там зберігаються. Тому, як тільки наш пацієнт звертається до медичного закладу, він одразу ж отримує необхідні ліки. У особливих випадках при тяжких захворюваннях ліки закуповуються для кожного хворого особисто. У середньому на одного хворого витрачається близько 900 гривень. Максимальна виплата становила 9 тисяч гривень, – сказав Володимир Долотов.

А от лікар амбулаторії сімейної медицини районного центру Бар Ярослав Гутаревич поділився враженнями від візиту до амбулаторії сімейної медицини по вулиці Милославській, 33. Сьогодні у Деснянському районі працює 6 таких амбулаторій.

– Працюю сімейним лікарем Центру надання первинної медико-санітарної допомоги, який створено у нашому районі на базі дільничних лікарень. Побачив різний підхід до виконання програми сімейної медицини. Маємо дещо інше бачення цього, тому досвід Деснянського району зацікавив, – сказав досвідчений лікар.

Прес-служба.

Read More


Залиште коментар!




У реабілітації поранених воїнів допомагають німецькі партнери

Днями в обласній клінічній лікарні імені М. Скліфосовського розвантажили ще один великий автофургон із благодійною допомогою з Німеччини. Він надійшов у межах співпраці провідного медичного закладу регіону з клінікою Altmuhlseeklinik Hensoltshone — одним із найбільших реабілітаційних центрів Німеччини. Цей проєкт має назву «Партнерство між лікарнями — партнери зміцнюють здоров’я» і втілюється за підтримки БО «Лікарняна […]

Детальніше
Читати блог »

2023. Допомога Кременчуцькому обласному клінічному шпиталю для ветеранів війни

До Кременчуцького обласного клінічного шпиталя для ветеранів війни БО "Лікарняна каса Полтавщини" передала благодійну допомогу: напівавтоматичний сечовий аналізатор, тест-смужки, аналізатор добового АТ ...

Чим живе зараз “Лікарняна каса Житомирської області”?

Коли  заходить мова про ситуацію у вітчизняній медицині і покращення рівня  обслуговування пацієнтів у  закладах охорони здоров’я,  часто виринає тема, ...

Login