Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/virtwww/w_likkasa-com_401567c9/http/wp-content/themes/likkasa/functions.php on line 247

Відбулось засідання правління благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області»

Під головуванням д.мед.н., професора, заслуженого лікаря України Валентина Дмитровича Парія відбулось засідання правління благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області».

Головним питанням, яке розглянули учасники зібрання, був звіт ревізійної комісії щодо перевірки фінансово-господарської діяльності ЛК у 2020 році, за яким виступив голова ревізійної комісії Володимир Іванович Хренов.

Ревізійною комісією відповідно до плану роботи була проведена перевірка фінансово-господарської діяльності Лікарняної каси в 2020 році, яка засвідчила, що БО «Лікарняна каса Житомирської області», зареєстрована управлінням юстиції 27 липня 2000 року, працює згідно зі статутом та затвердженим кошторисом, без порушень законодавчих норм, про що був складений відповідний акт.

ДЕТАЛЬНО ЗВІТ РЕВІЗІЙНОЇ КОМІСІЇ ЧИТАЙТЕ ЗА ПОСИЛАННЯМ НА САЙТІ ЛІКАРНЯНОЇ КАСИ

Про діяльність БО «Лікарняна каса Житомирської області» в першому кварталі 2021 року поінформував учасників зібрання директор виконавчий Володимир Станіславович Мишківський.

За його словами, станом на 01.04.2021 року в ЛК перебували 200 124 жителі області, що становить 16,6% від загальної кількості населення. Протягом першого кварталу 2021 року до ЛК долучились 1 397 осіб.

Характеризуючи фінансовий стан за перший квартал 2021 року, директор виконавчий відзначив, що протягом вказаного періоду надійшло щомісячних добровільних пожертвувань у сумі 18 млн. 704 тис. грн.

Сума витрат становила 16 млн. 158 тис. грн. На закупівлю ліків та виробів медичного призначення шляхом централізованого постачання було спрямовано 7,4 млн. грн., надано членам ЛК за амбулаторними рецептами через аптечну мережу, а також із аптек для стаціонару – 3,4 млн. грн., оплачено послуг з обстеження членів ЛК у Житомирській області – 2,2 млн. грн., повернення коштів, витрачених членами ЛК для лікування, обстеження, за рішеннями правління – 0,2 млн. грн.

Беручи активну участь у лікуванні ускладнень COVID-19, Лікарняна каса забезпечила медикаментами та виробами медичного призначення 415 пацієнтів – членів ЛК – на суму 751 221 грн. Крім того, в грудні 2020 року було закуплено та передано медичним закладам області 700 експрес-тестів на виявлення антигену до Covid-19 на суму 161 тис. грн.

Для забезпечення лікування членів ЛК за межами області в першому кварталі цього року надано ліки або відшкодовано витрати в зв’язку з невідкладними станами за рішеннями правління для 22 громадян, котрі перебувають у Лікарняній касі, на загальну суму 53 069 грн.

Під патронатом Лікарняної каси перебуває 351 дитина з категорії позбавлених батьківського піклування.

Для забезпечення інформаційної підтримки членів ЛК в телефонному режимі фахівцями ЛК здійснюються запрошення отримати посвідчення членів Лікарняної каси, пропозиції щодо відновлення перебування в ЛК, інформування батьків дітей, котрим виповнилось 18 років, та студентів, які досягли віку 23 років, про необхідність переведення молодої людини на окреме посвідчення члена організації. Крім того, відправлено СМС-повідомлення про необхідність сплати внесків.

На сайті ЛК працює онлайн-чат, надаються відповіді та роз’яснення через месенджери Viber і Telegram.

Щоденно розміщується інформація щодо роботи ЛК в соціальних мережах Facebook, «Google Мій бізнес» та Instagram.

Також щоденно приймаються та аналізуються звернення на телефон «гарячої лінії» ЛК з медичних питань. Так, усього протягом першого кварталу 2021 р. зареєстровано 1 205 звернень, із них 494 звернення (41%) стосуються медичних питань.

Для оцінки якості й повноти медикаментозного забезпечення, підтвердження факту отримання лікарських засобів, вивчення пропозицій громадян щодо діяльності організації постійно проводиться телефонне опитування членів ЛК, які отримували медичну допомогу в амбулаторних та стаціонарних умовах. Протягом вказаного періоду проведено опитування 5 938 членів ЛК. Середня оцінка медикаментозного забезпечення за рахунок ЛК при стаціонарному лікуванні в першому кварталі за 5-бальною становила шкалою 4,1бали.

На виконання плану діяльності благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області» протягом 1 кварталу 2021 року розширено допомогу, яку громадяни отримують за рахунок ЛК. Так, оновлено переліки медикаментів (для амбулаторного, стаціонарного лікування) з урахуванням пропозицій членів Лікарняної каси – додано 16 нових найменувань до переліку медикаментів при амбулаторному лікуванні (всього в переліку – 229 назв) та 32 найменування до переліку ліків при стаціонарному лікуванні (всього 598 найменувань).

Також розширено перелік лабораторних обстежень та співпрацю з приватними клініками щодо УЗД (налагоджено співпрацю з «МДЦ-Експерт» та «Лелека»).

Розробляються нові методи співпраці з аптечними закладами щодо реімбурсації та електронних рецептів.

Здійснювались заходи для покращання комунікації з членами ЛК під час та після їхнього лікування. Зокрема, лікарями-експертами здійснювались телефонні співбесіди (підтверджено 53% від усієї кількості членів ЛК, котрі перебували на лікуванні) з членами Лікарняної каси, госпіталізованих до цілодобового стаціонару.

Крім того, для інформування членів ЛК про витрати на лікування (стаціонарно та амбулаторно) на сайті ЛК створено можливість переглянути витрати та надходження коштів за весь період їхнього перебування в Лікарняній касі та минулий місяць (в другому кварталі цю можливість буде реалізовано також у мобільних додатках).

Проведено анкетування майже 40% членів ЛК щодо отриманої медичної допомоги в стаціонарних та амбулаторних умовах.

Було розроблено та впроваджено в маршрутних автобусах у м. Житомирі, на телебаченні в м. Новоград-Волинський, в газетах «Субота» та «Земля Бердичівська» рекламно-маркетингові програми щодо переваг перебування в Лікарняній касі.

Для відновлення перебування громадян у Лікарняній касі проведено індивідуальне телефонне інформування щодо можливості відновлення в ЛК.

Створено та надіслано керівникам територіальних громад листи щодо обсягів надання допомоги за рахунок ЛК членам громади впродовж 2020 року. Також у філіях ЛК розміщено QR-коди з пропозицією залишити відгук – оцінити роботу філій.  

Розглянули учасники зібрання й інші питання – про прийняття та поновлення громадян у БО «Лікарняна каса Житомирської області», про виключення громадян із ЛК та інші, за якими виступив заступник директора виконавчого Сергій Миколайович Грищук. Після детального обговорення членами правління прийняті відповідні рішення.

Заввідділом аудиту та контролю якості ЛДП Раїса Володимирівна Артюх представила членам правління 31 заяву членів Лікарняної каси про повернення коштів, витрачених на лікування. Після детального обговорення було прийнято позитивне рішення за 25 заявами – членам ЛК відшкодовано 67 327 грн.

– Мешканці Житомирщини, котрі перебувають у Лікарняній касі, вкотре переконуються, що сьогодні ЛК – найперший помічник них, – сказав, підсумовуючи зібрання, голова правління Валентин Дмитрович Парій. – Адже, зокрема, пандемія COVID-19 показала проблеми в медичних закладах із медикаментозним забезпеченням. Й саме БО «Лікарняна каса Житомирської області» швидко опанувала ситуацію й допомагала членам ЛК всіма можливими способами. Більше того – вже й більшість самих же членів Лікарняної каси усвідомлюють і діляться думками про те, що 60 гривень щомісячного благодійного пожертвування – це настільки незначні гроші в порівнянні з сумою 21 600 грн., на яку можуть отримати (й багато з них отримують!) медичних послуг протягом року.

– Хочу зауважити, що надзвичайно приємно чути й читати в газетах, соціальних мережах вдячні слова членів Лікарняної каси, – відзначила заступник Житомирського міського голови Марія Олександрівна Місюрова, котра брала участь у зібранні, –  про те, що ЛК «дуже помічна вже на етапі проведення обстежень, де у людини, яка звертається до медичного закладу чи підприємства, виникає чимало клопотів». Адже в роботі Лікарняної каси багато чого  продумано й передбачено і  її члени  одразу, як тільки звертаються до лікаря, отримують певну перевагу.

– Це надихає нас на ще більш активну роботу на благо людей, – запевнив голова правління. – Тим паче, коли члени Лікарняної каси вважають ЛК соціально-культурним феноменом, який має всі ознаки самодостатнього інституту громадянського суспільства й доводить, що  навіть за найтяжчих умов  життя в Україні в одному з її регіонів можна налагодити співпрацю громадян та систему солідарної взаємодопомоги. Наша Лікарняна каса – яскравий та успішний тому приклад.

Read More


Залиште коментар!




У реабілітації поранених воїнів допомагають німецькі партнери

Днями в обласній клінічній лікарні імені М. Скліфосовського розвантажили ще один великий автофургон із благодійною допомогою з Німеччини. Він надійшов у межах співпраці провідного медичного закладу регіону з клінікою Altmuhlseeklinik Hensoltshone — одним із найбільших реабілітаційних центрів Німеччини. Цей проєкт має назву «Партнерство між лікарнями — партнери зміцнюють здоров’я» і втілюється за підтримки БО «Лікарняна […]

Детальніше
Читати блог »

2023. Допомога Кременчуцькому обласному клінічному шпиталю для ветеранів війни

До Кременчуцького обласного клінічного шпиталя для ветеранів війни БО "Лікарняна каса Полтавщини" передала благодійну допомогу: напівавтоматичний сечовий аналізатор, тест-смужки, аналізатор добового АТ ...

Чим живе зараз “Лікарняна каса Житомирської області”?

Коли  заходить мова про ситуацію у вітчизняній медицині і покращення рівня  обслуговування пацієнтів у  закладах охорони здоров’я,  часто виринає тема, ...

Login