Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/virtwww/w_likkasa-com_401567c9/http/wp-content/themes/likkasa/functions.php on line 247

Разом із реформою медичної галузі на захисті здоров’я пацієнта

http://poltavalk.com.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=3902:razom-iz-reformoyu-medichnoji-galuzi-na-zakhisti-zdorov-ya-patsienta&catid=170&Itemid=8

З 1 липня 2019 року в Україні почала діяти програма «Безкоштовна діагностика», яка надає можливість кожному українцю пройти безкоштовно понад 50 обстежень чи діагностичних маніпуляцій у сімейного лікаря, з яким підписано декларацію.

З 1 січня 2020 року почне діяти оплата закладам охорони здоров’я вторинного та третинного рівня за медичну послугу відповідно від кількості пролікованих пацієнтів та відповідно до сформованих діагностично-спорідниних груп за впровадженою в Україні австралійською системою кодування діагнозів та маніпуляцій.

Пацієнти зможуть отримувати допомогу в закладі охорони здоров’я за гарантованим пакетом медичної послуги, який з 1 січня 2020 року озвучить Національна служба здоров’я України. Перелік лікарських засобів, які гарантує держава, внесені до Національного переліку лікарських засобів. Мета його створення – забезпечення лікування найбільш складних та небезпечних хвороб, до яких відносяться інфекційні та паразитарні хвороби, новоутворення, хвороби крові, ендокринні хвороби, хвороби системи кровообігу та деякі інші.

Пацієнти матимуть гарантовану допомогу по лікуванню діагнозів, які включено до Держаних програм: Онкологія, Цукровий діабет, бронхіальна астма, ВІЛ, туберкульоз, орфанні хвороби та інші.

Але держава не в змозі забезпечити стовідсотково медикаментами лікування всіх діагнозів без додаткового фінансування. За лікування найчастіших хвороб пацієнту необхідно буде проводити співоплату, щоб отримати повне забезпечення медикаментами.  

БО «Лікарняна каса Полтавщини» понад 15 років здійснює додаткову допомогу закладам охорони здоров’я в частині медикаментозного забезпечення та допомоги медичним обладнанням.

Ідучи назустріч пацієнту та медичному закладу, ЛК провела перегляд та внесла зміни в своїх умовах.

З 1 липня внесені зміни до Фармацевтичного формуляру ЛК – виключено лікарські засоби, в яких закінчилась державна ліцензія та внесені понад 200 нових лікарських засобів.  Відтепер понад 700 життєво-необхідних та небхідних лікарських засобів будуть надаватися за рахунок ЛК власникам картки в лікарнях Полтавської області.

Ознайомитися з Фармацевтичним формуляром та скачати його можна з сайту ЛК http://www.poltavalk.com.ua в розділі «Формуляр ЛК», або використовувати сайт: http://kod.poltavalk.com.ua

БО «Лікарняна каса Полтавщини», як і держава, також буде робити акцент на первинну ланку та сімейного лікаря. Тепер значно збільшиться кількість діагнозів, які можна буде лікувати амбулаторно за рахунок ЛК та кількість препаратів для амбулаторного лікування.

Відповідно до умов організації, допомога для власників картки ЛК надається закладам охорони здоров’я при гострих, невідкладних станах та загостренні хронічних хвороб у пацієнта. Власник картки зможе отримати допомогу за рахунок ЛК до трьох разів на рік у відповідності до положень ЛК та Фармацевтичного формуляру.

Сума допомоги в Полтавській області не залежить від кількості внесків, а залежить лише від тяжкості стану пацієнта та призначень лікаря.  За межами Полтавської області сума обмежена одним випадком допомоги до 20000 гривень на рік відповідно до наданих чеків. 

Для власників картки ЛК, які не користувалися нею понад 3 роки, є можливість зробити планові оперативні втручання – видалення кили, ліпоми, варикозу, каменів жовчного міхура, заміну суглобів, операції на очах та інші.

Українці витрачають значні кошти на куриво та спиртні напої, але хочуть лікуватися безкоштовно.

Сплачуючи від 80 до 150 грн в місяць за інтернет, усі, навіть діти, маю мобільні телефони, тому що це зручно, комфортно та покращує наше життя. Але за здоров’я ми згадуємо, лише коли починаємо хворіти.

Невже наше здоров’я не варте – 50 грн на місяць?  Навіщо чекати хворобу та потім нервувати, де взяти кошти на своє лікування?

БО «Лікарняна каса Полтавщини» допомогла в понад 245 тисячах випадках лікування власників картки ЛК. І надалі, при запровадженні медичної реформи, допомога ЛК буде постійно проводитися, адже понад 70% препаратів з Фармацевтичного формуляру ЛК не включено до Національного переліку лікарських засобів та за них сплачуватиме організація.

Надаючи медичним закладам гарантований додатковий ресурс в частині медикаментозного забезпечення при лікування захворювань, які не будуть включені до програми фінансових гарантій, ЛК допомагає лікарні повноцінно та в повному обсязі надати медичну послугу пацієнту та забезпечити його ліками.

Змінено умови для повторної активації картки ЛК жителів Полтавської області, чиї картки було заблоковано в попередній період.

Інформацію можна отримати :

  • 36023, Полтава, вул. Ціолковського, 33,
  • Телефони: «Укртелеком» (міський): 0532-63-74-56,

 для абонентів «Київстар»:                          0981-63-74-56,

 для абонентів «МТС Україна»:                  0503-63-74-56.

             E-mail: direktor@poltavalk.com.ua,

  • м.Кременчук, вулиця Ігоря Сердюка, 10/25, тел. 0671-63-74-56
  • У відповідальної особи по Центральній районній лікарні, або Центру первинної медико-санітарної допомоги.

Запрошуємо всіх бажаючих приєднатися до Благодійної організації «Лікарняна каса Полтавщини».

Потурбуйтеся про своє здоровя завчасно!

Виконавчий директор БО «Лікарняна каса Полтавщини» Віталій Шевченко

Read More


Залиште коментар!




У реабілітації поранених воїнів допомагають німецькі партнери

Днями в обласній клінічній лікарні імені М. Скліфосовського розвантажили ще один великий автофургон із благодійною допомогою з Німеччини. Він надійшов у межах співпраці провідного медичного закладу регіону з клінікою Altmuhlseeklinik Hensoltshone — одним із найбільших реабілітаційних центрів Німеччини. Цей проєкт має назву «Партнерство між лікарнями — партнери зміцнюють здоров’я» і втілюється за підтримки БО «Лікарняна […]

Детальніше
Читати блог »

2023. Допомога Кременчуцькому обласному клінічному шпиталю для ветеранів війни

До Кременчуцького обласного клінічного шпиталя для ветеранів війни БО "Лікарняна каса Полтавщини" передала благодійну допомогу: напівавтоматичний сечовий аналізатор, тест-смужки, аналізатор добового АТ ...

Чим живе зараз “Лікарняна каса Житомирської області”?

Коли  заходить мова про ситуацію у вітчизняній медицині і покращення рівня  обслуговування пацієнтів у  закладах охорони здоров’я,  часто виринає тема, ...

Login