Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/virtwww/w_likkasa-com_401567c9/http/wp-content/themes/likkasa/functions.php on line 247

Відбулось засідання правління благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області»

ЯКЕ ПРОВІВ ГОЛОВА ПРАВЛІННЯ – Д.МЕД.Н., ПРОФЕСОР ВАЛЕНТИН ДМИТРОВИЧ ПАРІЙ.

Зібрання відбулось на базі КУ «Обласна клінічна лікарня імені О.Ф.Гербачевського» Житомирської обласної ради, головний лікар якої Богдан Богданович Леськів перебуває в складі правління Лікарняної каси. Він повідомив гостей, що установа є центром надання спеціалізованої висококваліфікованої медичної допомоги населенню Житомирщини й забезпечує практично всі види високоспеціалізованої сучасної медичної допомоги. Консультативно-діагностична поліклініка потужністю 1000 відвідувань на день здійснює прийом пацієнтів за 42 лікарськими спеціальностями. Стаціонар представлений 14 хірургічними та 9 терапевтичним відділеннями. Щороку тут проводиться до 16 000 операцій за всіма хірургічними профілями та близько 2 500 амбулаторних хірургічних втручань.

Понад третина від загальної кількості пацієнтів установи – члени БО «Лікарняна каса Житомирської області». Загалом упродовж цього року медична допомога мешканцям області, котрі перебувають у ЛК, надана в 32 598 випадках. Для надання їм якісної медичної допомоги Лікарняна каса лише, зокрема, цьогоріч надала обласній клінічній лікарні імені О.Ф.Гербачевського медичних препаратів, реактивів та виробів медичного призначення на суму 4 152 724 гривні.

– В неврологічному відділенні з блоком інтенсивної терапії для надання допомоги пацієнтам із гострим порушенням мозкового кровообігу, в якому за медичними показаннями проводиться лікування методом системного тромболізису, Лікарняна каса забезпечує проведення тромболітичної терапії пацієнтам – членам ЛК – з гострим порушенням мозкового кровообігу по ішемічному типу, – зауважив Б.Б.Леськів. – Вчасно проведена тромболітична терапія дозволяє врятувати життя, попередити розвиток ускладнень та інвалідизації пацієнтів з ішемічним інсультом.

– Така співпраця – лікувального закладу та БО «Лікарняна каса Житомирської області» – це, перш за все, велика користь для пацієнтів, – наголосив голова правління Валентин Дмитрович Парій. – Ми й надалі будемо забезпечувати пацієнтів відділення, котрі перебувають у Лікарняній касі, дороговартісним лікарським засобом «Актилізе», адже його застосування відповідає світовим стандартам лікування та надає пацієнтам можливість повернутись до повноцінного життя.

На запрошення керівника установи члени правління ознайомились із роботою неврологічного відділення для лікування пацієнтів із гострим порушенням мозкового кровообігу з блоком інтенсивної терапії, кардіологічного та фізіотерапевтичного відділень.

Затим головний бухгалтер БО «Лікарняна каса Житомирської області» Людмила Миколаївна Пастушенко виступила зі звітом про виконання кошторису в І півріччі 2019 року. Так, згідно з затвердженим фінансовим планом на І півріччя 2019 року планували надходжень у сумі 42 310 454 гривні, фактично надійшло коштів у вигляді добровільних пожертвувань та пасивних доходів 40 695 787 гривень (виконання 96,18%).

Видатки за цей період склали 39 149 357 гривень (при запланованих 41 982 936 гривень). Причому видатки на основну діяльність склали 32 471 243 гривні (при запланованих 34 601 641 гривня), що становить 79,8%.

Для забезпечення адміністративно-господарської діяльності Лікарняної каси при запланованій сумі 7 381 295 гривень витрачено коштів на суму 6 678 114 гривень.

Сума коштів для адміністративно-господарської діяльності відповідає Закону України «Про благодійну діяльність та благодійні організації» й складає 16,4%.

Учасники зібрання детально проаналізували проект фінансового плану роботи ЛК на друге півріччя 2019 року, з якими виступила Л.М.Пастушенко. Так, дохідна частина планується в розмірі 42 237 868 гривень. Видаткова частина – в розмірі 41 722 156 гривень, із них видатки на основну діяльність становитимуть 34 601 641 гривня, що складає 81,9% від запланованих надходжень.

– Видатки на адміністративно-господарську діяльність заплановані в розмірі 7 120 515 гривень. Всі статті витрат були проаналізовані та мінімізовані й у порівняння з І півріччям 2019 року зменшені на 260 780 гривень, – зауважила головний бухгалтер. – Видатки на адміністративно-господарську діяльність складуть 16,9% від надходжень, що відповідає Закону України «Про благодійну діяльність та благодійні організації». Згідно з поданим проектом фінансового плану на друге півріччя 2019 року сума щомісячного добровільного пожертвування підвищуватись не буде.

Детально обговоривши запропонований проект фінансового плану роботи Лікарняної каси на друге півріччя 2019 року, члени правління затвердили його.

Про прийняття та поновлення громадян у БО «Лікарняна каса Житомирської області» поінформував присутніх заступник директора виконавчого Сергій Миколайович Грищук. Так, станом на 1 липня 2019 року в ЛК перебували 207 642 особи (17% від загальної кількості населення). За травень-червень 2019 року заяви на вступ до Лікарняної каси подали 933 особи. Також надійшли 169 індивідуальних заяв про поновлення від членів ЛК та звернення від 3 організацій щодо поновлення 20 співробітників. Членам правління було запропоновано прийняти та поновити заявників згідно з відповідними положеннями БО «Лікарняна каса Житомирської області». Розглянувши пропозицію, члени правління ухвалили прийняти та поновити заявників до ЛК.

Заступник директора виконавчого С.М.Грищук також виступив із пропозицією про виключення 2 010 громадян із Лікарняної каси за несплату ними щомісячних добровільних пожертвувань та згідно з поданими заявами. Після розгляду та обговорення пропозиції ухвалено виключити їх згідно з поданим списком.

Завідувач відділу аудиту та контролю якості ЛДП Раїса Володимирівна Артюх ознайомила учасників зібрання з заявами 30 членів Лікарняної каси про повернення їм коштів, витрачених при обстеженні та лікуванні за межами області. Після детального обговорення їх членами правління позитивні рішення були прийняті за 22 заявами.

– Надання Лікарняною касою мешканцям області додаткових можливостей понад гарантовані державою обсяги медичної допомоги – важливий напрямок діяльності організації, – підсумував директор виконавчий БО «Лікарняна каса Житомирської області» Володимир Станіславович Мишківський. – І надалі ми продовжуватимемо таку роботу, адже це запорука отримання медичної допомоги такого рівня, який відповідатиме доказовій медицині та європейським стандартам.

Учасниками зібрання були розглянуті також інші питання діяльності благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області», за якими прийняті відповідні рішення.

Детальніше

Read More


Залиште коментар!




У реабілітації поранених воїнів допомагають німецькі партнери

Днями в обласній клінічній лікарні імені М. Скліфосовського розвантажили ще один великий автофургон із благодійною допомогою з Німеччини. Він надійшов у межах співпраці провідного медичного закладу регіону з клінікою Altmuhlseeklinik Hensoltshone — одним із найбільших реабілітаційних центрів Німеччини. Цей проєкт має назву «Партнерство між лікарнями — партнери зміцнюють здоров’я» і втілюється за підтримки БО «Лікарняна […]

Детальніше
Читати блог »

2023. Допомога Кременчуцькому обласному клінічному шпиталю для ветеранів війни

До Кременчуцького обласного клінічного шпиталя для ветеранів війни БО "Лікарняна каса Полтавщини" передала благодійну допомогу: напівавтоматичний сечовий аналізатор, тест-смужки, аналізатор добового АТ ...

Чим живе зараз “Лікарняна каса Житомирської області”?

Коли  заходить мова про ситуацію у вітчизняній медицині і покращення рівня  обслуговування пацієнтів у  закладах охорони здоров’я,  часто виринає тема, ...

Login