Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/virtwww/w_likkasa-com_401567c9/http/wp-content/themes/likkasa/functions.php on line 247

Найкращі лікарі співпрацюють із Лікарняною касою

З одним із них сьогодні наша зустріч. Завідуючий відділенням анестезіології та інтенсивної терапії КУ «Центральна міська лікарня №2 міста Житомира» Василь Миколайович Шутенко минулоріч за надання високоякісної медичної допомоги, відданість справі, досягнуті успіхи в роботі, високий рівень професіоналізму, активну громадську позицію, особистий внесок у розвиток і діяльність благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області» та з нагоди Дня медичного працівника був відзначений дипломом БО «Лікарняна каса Житомирської області».

– З Лікарняною касою співпрацюю давно – відколи в 2004 році  прийшов працювати в Житомирську область. ЛК на той час вже активно діяла. Й саме з того періоду практично щодня через мої руки, як мовиться, проходить багато пацієнтів, обстеження та лікування котрих забезпечується за рахунок благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області». В середньому це фактично кожен десятий пацієнт.

Мені, як практичному лікарю, комфортно співпрацювати з ЛК. Адже, безперечно, велика кількість пацієнтів, котрі поступають у лікарню й наше відділення, зокрема – у важкому стані й потребують досить-таки дороговартісного лікування. Ті ж із них, хто перебуває в Лікарняній касі, забезпечується лікуванням за її рахунок – відтак мають більший шанс повністю одужати й піти з лікарні здоровими.

Зауважу на тому, що середньостатистичному, скажемо так, пацієнту відділення (тобто котрий не перебуває в Лікарняній касі) лікування «обходиться» в досить чималеньку суму. Адже застосовуються дуже дороговартісні антибіотики, які якраз і передбачені вже згадуваними протоколами лікування. Ми підраховували якось свого часу: щоб вилікувати панкреатит або важку пневмонію, витрати лише за один день сягають до п’яти тисяч гривень. І саме члени Лікарняної каси отримують ці медикаменти за її рахунок. Чи змогла б переважна більшість цієї категорії населення нашої області подолати такі суми на лікування самотужки? Дуже спірне питання.

– А Ви особисто перебуваєте в Лікарняній касі?

– Так, і я, й моя родина – ми вступили до ЛК в 2005 році. Хоча її допомогою користуюсь украй нечасто, проте «перестрахуватись», як мовиться, варто. Тим паче, що маю двох діток – одну дитину у вісім місяців оперували й усе необхідне для операції було забезпечене за рахунок Лікарняної каси.

Тож чи порадив би вступати до ЛК? Я не порадив би – я настійно рекомендую! На жаль, ліки зараз дуже дорогі, держава ж забезпечити їх поки що не може. Тож ота сума щомісячного добровільного пожертвування в 60 гривень (наразі вартість лише кількох буханок хліба) – це небагато в порівнянні з ціною самого життя. Й коли до нас поступають пацієнти – члени Лікарняної каси – вони це, повірте, відчувають повною мірою.

Read More


Залиште коментар!




У реабілітації поранених воїнів допомагають німецькі партнери

Днями в обласній клінічній лікарні імені М. Скліфосовського розвантажили ще один великий автофургон із благодійною допомогою з Німеччини. Він надійшов у межах співпраці провідного медичного закладу регіону з клінікою Altmuhlseeklinik Hensoltshone — одним із найбільших реабілітаційних центрів Німеччини. Цей проєкт має назву «Партнерство між лікарнями — партнери зміцнюють здоров’я» і втілюється за підтримки БО «Лікарняна […]

Детальніше
Читати блог »

2023. Допомога Кременчуцькому обласному клінічному шпиталю для ветеранів війни

До Кременчуцького обласного клінічного шпиталя для ветеранів війни БО "Лікарняна каса Полтавщини" передала благодійну допомогу: напівавтоматичний сечовий аналізатор, тест-смужки, аналізатор добового АТ ...

Чим живе зараз “Лікарняна каса Житомирської області”?

Коли  заходить мова про ситуацію у вітчизняній медицині і покращення рівня  обслуговування пацієнтів у  закладах охорони здоров’я,  часто виринає тема, ...

Login