Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/virtwww/w_likkasa-com_401567c9/http/wp-content/themes/likkasa/functions.php on line 247

Завдяки БО «Лікарняна каса Житомирської області» хворі на сечокам’яну хворобу мають унікальну можливість отримати високотехнологічну медичну допомогу

Вже понад 5 років – із вересня 2013 року – в консультативно-діагностичній поліклініці обласної клінічної лікарні імені О.Ф.Гербачевського для надання сучасної високоякісної медичної допомоги хворим на сечокам’яну хворобу функціонує кабінет дистанційної літотрипсії. Обладнання для нього придбала благодійна організація «Лікарняна каса Житомирської області».

http://likkasa.com.ua/?p=13363

– За цей час проведено близько 2 тисяч лікувальних сеансів, проліковано близько тисячі пацієнтів, – розповідає лікар-уролог кабінету Ігор Олексійович Драгомир. – Слід зазначити, що сечокам’яна хвороба досить розповсюджена в Україні – нею страждають до 3% усього населення. В Житомирській області, зокрема, на обліку з приводу даного захворювання перебувають близько 6 тисяч осіб. Щороку ця патологія вперше діагностується в майже півтори тисячі мешканців нашої області.

Наявність каменів у сечових шляхах, зазвичай, потребує застосування активних методів лікування, основним із яких наразі є дистанційна ударно-хвильова літотрипсія. Установка для подрібнення каменів у сечових шляхах (дистанційний літотриптор), яку придбала для нас Лікарняна каса, є однією з найкращих та високоефективних моделей. Це – обладнання виробництва німецького концерну «Dornier», який був, власне кажучи, «піонером» у створенні такого обладнання.

Хочу наголосити, що дистанційна літотрипсія, як метод лікування, характеризується низкою переваг, а саме:

– висока ефективність дозволяє ліквідувати до 90% усіх конкрементів у сечових шляхах;

– безпечність (рівень розвитку ускладнень дуже низький);

– відсутність необхідності застосування наркозу та прямого проникнення в організм людини хірургічними інструментами. Руйнування каменів відбувається завдяки точковонаправленої електромагнітної хвилі.

Також серед переваг можна відзначити можливість проведення лікування в більшості випадків в амбулаторному режимі (тобто без необхідності госпіталізації в лікувальний заклад) – в умовах спеціально створеного денного стаціонару поліклініки обласної клінічної лікарні імені О.Ф.Гербачевського.

Й нарешті – не менш важливий фактор – доступність цього методу лікування. Особливо – для тих пацієнтів, котрі перебувають в благодійній організації «Лікарняна каса Житомирської області». Так, для цієї категорії пацієнтів лікування методом дистанційної літотрипсії в нашому закладі безкоштовне. Тобто – здійснюється за рахунок тих щомісячних добровільних пожертвувань, які передбачені умовами перебування в Лікарняній касі. Причому кількість необхідних сеансів за рахунок Лікарняної каси необмежена. До того ж – ЛК здійснює необхідне медикаментозне забезпечення кожного сеансу.

Ті ж пацієнти, котрі не перебувають у Лікарняній касі, звісно, також можуть отримувати лікування даним методом, але – попередньо сплативши на рахунок БО «Лікарняна каса Житомирської області» добровільні пожертвування, які використовуються на утримання, ремонт, технічний супровід обладнання, забезпечення пацієнтів ліками та виробами медичного призначення. Але – хочу наголосити – навіть ці суми є набагато нижчими від тих, які, зазвичай, треба сплатити, користуючись послугами приватних клінік та лікувальних закладів в інших областях України.

Отже, добре знаючи ситуацію з наданням високотехнологічної медичної допомоги хворим на сечокам’яну хворобу в Україні, загалом відзначу, що в нашій області пацієнти мають – без перебільшення – унікальну можливість отримати саме таку медичну допомогу завдяки турботі БО «Лікарняна каса Житомирської області».

Read More


Залиште коментар!




У реабілітації поранених воїнів допомагають німецькі партнери

Днями в обласній клінічній лікарні імені М. Скліфосовського розвантажили ще один великий автофургон із благодійною допомогою з Німеччини. Він надійшов у межах співпраці провідного медичного закладу регіону з клінікою Altmuhlseeklinik Hensoltshone — одним із найбільших реабілітаційних центрів Німеччини. Цей проєкт має назву «Партнерство між лікарнями — партнери зміцнюють здоров’я» і втілюється за підтримки БО «Лікарняна […]

Детальніше
Читати блог »

2023. Допомога Кременчуцькому обласному клінічному шпиталю для ветеранів війни

До Кременчуцького обласного клінічного шпиталя для ветеранів війни БО "Лікарняна каса Полтавщини" передала благодійну допомогу: напівавтоматичний сечовий аналізатор, тест-смужки, аналізатор добового АТ ...

Чим живе зараз “Лікарняна каса Житомирської області”?

Коли  заходить мова про ситуацію у вітчизняній медицині і покращення рівня  обслуговування пацієнтів у  закладах охорони здоров’я,  часто виринає тема, ...

Login