Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/virtwww/w_likkasa-com_401567c9/http/wp-content/themes/likkasa/functions.php on line 247

Київська область: Попри збільшення суми щомісячних членських внесків “Лікарняної каси”, її членами стали ще понад сто осіб

В поліклініці Переяслав-Хмельницької ЦРЛ відбулася звітно-виборча конференція громадської організації “Лікарняна каса” за участю 152 делегатів. У роботі її також взяв участь головний лікар ЦРЛ Володимир Якименко. Головувала на засіданні заступник міського голови Валентина Губенко.

Насамперед присутні заслухали звіт голови правління Світлани Чирки про діяльність організації протягом останніх трьох років, а саме з того моменту, як Світлана Василівна прийняла організацію від Валентини Філоненко, яка понад 14 років успішно нею керувала.

За словами Світлани Чирки, із квітня 2015 року послугами ЛК скористалося понад 1800 осіб, серед яких 532 пенсіонери, 45 інвалідів та 168 безробітних. На їхнє лікування витрачено 1 млн 435 тис. грн. Зубне протезування за цей період отримали 320 осіб на суму понад 156 тис. грн. В обласних закладах пролікувалися 75 наших земляків на суму 107 тис. грн. За останні три роки на рахунок лікарняної каси надійшло 2 млн 204 тис. грн, а аптечний склад цієї організації поповнився медикаментами на суму 1 млн 361 тис. грн. Залишок коштів на рахунку ЛК станом на початок квітня ц.р. становить понад 10 тис. грн. На складі організації налічується понад 200 найменувань медикаментів на суму понад 26 тис. грн.

Наразі членами ЛК є 1600 осіб. Розмір щомісячних членських внесків – 50 грн. Нагадаємо, задля збільшення обсягу одноразової допомоги хворим на початку жовтня минулого року розмір внесків було збільшено на 20 грн.

– Мені приємно відзначити, що попри значне збільшення суми щомісячних членських внесків, із рядів нашої організації вийшло всього лише дев’ять осіб. Натомість за перший квартал поточного року аж 108 людей вступили до лав нашої організації.  Це означає, що лікарняна каса потрібна нашим землякам у скрутні хвилини їхнього життя, – наголосила Світлана Чирка.

Згідно з проведеним вибірковим аналізом, протягом останніх трьох років послугами лікарняної каси скористалося 17 працівників педуніверситету ім. Г. Сковороди. На їх лікування витрачено близько 19 тисяч грн. Більш як на 41 тисячу грн була надана меддопомога 34 працівникам дошкільних навчальних закладів, близько 70 тисяч грн витрачено на лікування 62 шкільних працівників, близько 138 тисяч гривень – на лікування 126 медпрацівників, а понад 213 тисяч гривень – на лікування 20 працівників виробничого управління комунального господарства.

Як зазначила Світлана Чирка останнім часом значно збільшилося число звернень членів ЛК, які страждають від хронічних хвороб, онкологічних захворювань, гострого порушення мозкового кровообігу та інфаркту міокарда. Нікому з них не було відмовлено у допомозі.

– Як член лікарняної каси висловлюю вдячність усім, хто докладає зусиль, щоб наша громадська організація працювала стабільно, планово, без порушень статуту, адже ви працюєте для людей, дбаєте про їхній соціальний захист. Це важлива, благородна і необхідна справа, – серед іншого сказала Валентина Губенко.

Добрі слова про роботу ЛК та усіх медпрацівників, які мають до неї безпосереднє відношення, сказала й директор міського будинку освіти Анелія Ковальська.

У свою чергу Світлана Чирка висловила вдячність головному лікарю ЦРЛ Володимиру Якименку та міській і районній владі за всебічну допомогу у вирішенні різноманітних організаційних питань.

Роботу ГО “Лікарняна каса” в загальному було оцінено на задовільно. Її головою було знову обрано Світлану Чирку, завідувачку відділення трансфузіології в Переяславі-Хмельницькому. Членами правління ЛК залишилися також ті, хто був до цього: Володимир Якименко, Валентина Філоненко, Раїса Голованова, Микола Гуща, Єлизавета Миздренко, Галина Гоцкало. Не змінився і склад ревізійної комісії. Також одноголосно її членами було обрано Лідію Малікову, Катерину Губань та Клару Колод.

Сплату членських внесків пенсіонери можуть здійснити у офісі ГО “Лікарняна каса”, який знаходиться у приміщенні колишнього денного стаціонару, що на території ЦРЛ, та у відділеннях “Приватбанку”. За довідками можна звертатися за тел. 3-43-99.

Олена МАТВІЄНКО

на фото: Під час звітно-виборчої конференції “Переяслав-Хмельницької лікарняної каси”

Read More


Залиште коментар!




У реабілітації поранених воїнів допомагають німецькі партнери

Днями в обласній клінічній лікарні імені М. Скліфосовського розвантажили ще один великий автофургон із благодійною допомогою з Німеччини. Він надійшов у межах співпраці провідного медичного закладу регіону з клінікою Altmuhlseeklinik Hensoltshone — одним із найбільших реабілітаційних центрів Німеччини. Цей проєкт має назву «Партнерство між лікарнями — партнери зміцнюють здоров’я» і втілюється за підтримки БО «Лікарняна […]

Детальніше
Читати блог »

2023. Допомога Кременчуцькому обласному клінічному шпиталю для ветеранів війни

До Кременчуцького обласного клінічного шпиталя для ветеранів війни БО "Лікарняна каса Полтавщини" передала благодійну допомогу: напівавтоматичний сечовий аналізатор, тест-смужки, аналізатор добового АТ ...

Чим живе зараз “Лікарняна каса Житомирської області”?

Коли  заходить мова про ситуацію у вітчизняній медицині і покращення рівня  обслуговування пацієнтів у  закладах охорони здоров’я,  часто виринає тема, ...

Login