Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/virtwww/w_likkasa-com_401567c9/http/wp-content/themes/likkasa/functions.php on line 247

Зламати хребет медичної мафії – врятувати життя та здоров’я мільйонам громадян: 49% українців відмовляються від лікування через брак коштів – дослідження

Українці роками чекають на медреформу. Ілюстрація:Радіо СвободаПри всіх недоліках медичної реформі, за визначенням експертів, це великий скачок у розвитку вітчизняної охорони здоров’я і реальній допомозі хворим. Українці роками чекають на медреформу.

“В той час як народні обранці влаштовують у Верховній Раді штовханину, бійки, кидають димові шашки та закривають засідання парламенту, українці змушені витрачати останні заощадження, щоби отримати “безкоштовну” допомогу.

Про це пише на своїй сторінці у Facebook в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун, дописом якої поділилися в групі Патріоти України-єднаймося, передають Патріоти України, продовжуючи:

49% українців відмовляються від лікування через брак коштів за результатами дослідження “(Без)коштовна медицина”, проведеного БФ Пацієнти України (https://goo.gl/PG1qhR). А медична реформа, яка може виправити цю ситуацію, зависла у повітрі.

Законопроекти 6327 і 6604, що змінюють систему фінансування охорони здоров’я, допоможуть створити справедливу систему оплати медичних послуг, де кожен отримає допомогу.

Первинна, екстрена та паліативна допомога, пологи повністю покриватимуться державою. Спеціалізована та високоспеціалізована допомога покриватимуться в рамках програми медичних гарантій.

Ці та інші питання, на які спрямована медреформа, обговорюються стільки місяців. І це лише з приводу конкретних законопроектів, які повністю готові до голосування, мають підтримку фахової спільноти та громадян. Сама потреба медичної реформи в Україні озвучується роками.

І ось, коли ми за крок до того, щоб зрушити з місця застиглу в минулому медичну систему, пацієнтські законопроекти ніяк не дочекаються на розгляд народними обранцями.

Як казав доктор Мартін Лютер Кінг “почекайте” майже завжди означає “ніколи”. Дуже прошу народних депутатів не перетворювати безмірне очікування всіх українців на гідну медичну систему на “ніколи”. Давайте змінювати українську медицину і робити це зараз.”

Ілюстрація:Радіо Свобода

http://patrioty.org.ua

Read More


Залиште коментар!




У реабілітації поранених воїнів допомагають німецькі партнери

Днями в обласній клінічній лікарні імені М. Скліфосовського розвантажили ще один великий автофургон із благодійною допомогою з Німеччини. Він надійшов у межах співпраці провідного медичного закладу регіону з клінікою Altmuhlseeklinik Hensoltshone — одним із найбільших реабілітаційних центрів Німеччини. Цей проєкт має назву «Партнерство між лікарнями — партнери зміцнюють здоров’я» і втілюється за підтримки БО «Лікарняна […]

Детальніше
Читати блог »

2023. Допомога Кременчуцькому обласному клінічному шпиталю для ветеранів війни

До Кременчуцького обласного клінічного шпиталя для ветеранів війни БО "Лікарняна каса Полтавщини" передала благодійну допомогу: напівавтоматичний сечовий аналізатор, тест-смужки, аналізатор добового АТ ...

Чим живе зараз “Лікарняна каса Житомирської області”?

Коли  заходить мова про ситуацію у вітчизняній медицині і покращення рівня  обслуговування пацієнтів у  закладах охорони здоров’я,  часто виринає тема, ...

Login