Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/virtwww/w_likkasa-com_401567c9/http/wp-content/themes/likkasa/functions.php on line 247

Поширення недостовірної інформації про лікаря у ЗМІ

https://medprosvita.com.ua/poshirennya-nedostovirnoyi-informatsiyi-pro-likarya-zmi/

Трапляються випадки, коли у засобах масової інформації публікують різного роду статті, в яких часто вміщено ряд завідомо неправдивих та негативних тверджень, які завдають шкоди честі, гідності та діловій репутації лікаря та й діловій репутації медичного закладу в цілому.

Як правило, такі статті містять голослівні обвинувачення, цькування та завідомо неправдиву інформацію, яка жодним чином не підтверджена та не перевірена.

Такі публікації суперечить вимогам чинних норм права, зокрема, абзацу 2 частини 2 статті 3 Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» (відповідно до якого забороняється використання друкованих засобів масової інформації для завдання шкоди честі і гідності особи), а наслідком такої публікації має бути розміщення спростування недостовірної інформації (стаття 277 Цивільного кодексу України, стаття 37 Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні»).

При цьому, спростування недостовірної інформації здійснюється у такий же спосіб, у який вона була поширена (частина 7 статті 277 Цивільного кодексу України); повинно бути набрано тим же шрифтом і поміщено під заголовком «Спростування» на тому ж місці шпальти, де містилося повідомлення, яке спростовується (частина 3 статті 37 Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні»).

Відповідно до частини 2 статті 37 Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні», якщо редакція не має доказів того, що опубліковані нею відомості відповідають дійсності, вона зобов’язана на вимогу заявника опублікувати спростування їх у запланованому найближчому випуску друкованого засобу масової інформації або опублікувати його за власною ініціативою.

Редакція зобов’язана в строк, що не перевищує одного місяця з дня надходження  вимоги, опублікувати спростування і письмово повідомити заявника про строк і час публікації спростування у разі затримки або про відмову в його публікації, зазначивши підстави відмови.

У випадку відмови опублікувати спростування розміщеної недостовірної негативної інформації, заявник може звернутися за захистом своїх прав до суду, зокрема, за відшкодуванням завданої внаслідок поширення такої неперевіреної та недостовірної інформації шкоди.

Read More


Залиште коментар!




У реабілітації поранених воїнів допомагають німецькі партнери

Днями в обласній клінічній лікарні імені М. Скліфосовського розвантажили ще один великий автофургон із благодійною допомогою з Німеччини. Він надійшов у межах співпраці провідного медичного закладу регіону з клінікою Altmuhlseeklinik Hensoltshone — одним із найбільших реабілітаційних центрів Німеччини. Цей проєкт має назву «Партнерство між лікарнями — партнери зміцнюють здоров’я» і втілюється за підтримки БО «Лікарняна […]

Детальніше
Читати блог »

2023. Допомога Кременчуцькому обласному клінічному шпиталю для ветеранів війни

До Кременчуцького обласного клінічного шпиталя для ветеранів війни БО "Лікарняна каса Полтавщини" передала благодійну допомогу: напівавтоматичний сечовий аналізатор, тест-смужки, аналізатор добового АТ ...

Чим живе зараз “Лікарняна каса Житомирської області”?

Коли  заходить мова про ситуацію у вітчизняній медицині і покращення рівня  обслуговування пацієнтів у  закладах охорони здоров’я,  часто виринає тема, ...

Login