Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/virtwww/w_likkasa-com_401567c9/http/wp-content/themes/likkasa/functions.php on line 247

Лікарняна каса Полтавщини Доопрацювання проекту Закону України «Про Лікарняні каси»

01.07.2016.

Відбулось засідання робочої групи під головуванням народного депутата України А.В.Яценка.

Мета робочої групи – доопрацювання проекту Закону України «Про Лікарняні каси», реєстраційний №1377 від 10.12.2014 р., із залученням експертів та спеціалістів органів державної влади, суб’єктів господарювання та громадськості з метою розробки проекту нормативно-правового акту, що забезпечуватиме комплексне регулювання діяльності лікарняних кас в Україні та баланс інтересів закладів охорони здоров’я, громадян і держави. Мета законопроекту — впорядкування на законодавчому рівні умов діяльності Лікарняних кас.

18 травня Комітет Верховної Ради України з питань охорони здоров’я на своєму засіданні розглянув проект Закону України про лікарняні каси  (реєстр. № 1377 доопрац.), поданий народними депутатами України Бондарем В.В., Яценком А.В. і прийняв рішення про необхідність його доопрацювання.

В роботі засідання робочої групи Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я приймали участь начальник управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Олександр Торбас, виконавчий директор БО «Лікарняна каса Житомирської області» Володимир Мишківський, виконавчий директор ВГО « Асоціація працівників лікарняних кас України»Сергій Грищук, виконавчий директор БО «Лікарняна каса Полтавщини» Віталій Шевченко, Президент Ліги страхових організацій України Олександр Філонюк.

Було розглянуто основні напрямки та питання розвитку лікарняних кас як сходинки до обов’язкового медичного страхування.

У формі дискусії було обговорено ключові моменти в діяльності лікарняних кас для вирішення основного завдання – затвердити діяльність організацій, які допомагають закладам охорони здоров’я та жителям України отримувати повноцінну медикаментозну допомогу при отриманні медичної послуги в лікарні.

До наступного засідання буде проаналізовано діяльність лікарняних кас та узагальнено пропозиції всіх присутніх.

Загальна інформація.

БО «Лікарняної каси Житомирської області:

Неприбуткова, некомерційна, благодійна організація яка працює з 2000 року.  Її діяльність поширюється на територію Житомирської області і сьогодні нараховує понад 210 тисяч громадян  — майже 20% населення області, які самостійно та добровільно вступили до «Лікарняної каси».

БО «Лікарняна каса Полтавщини»:

Неприбуткова, некомерційна, благодійна організація яка працює з 2003 року. Організацію підтримує 23 тисячі власників посвідчення організації. За 13 років роботи надана допомога в 190 тисячах випадках звернень власників картки за медичною допомогою в лікарні Полтавської області та лікарні інших областей.

Згідно єдиного Реєстру громадських формувань (сайт http://rgf.informjust.ua/) на даний час на теренах України 183 благодійних організацій «Лікарняна каса» та згідно Реєстру громадських об’єднань (сайт http://rgo.informjust.ua/ ) – 102 громадських об’єднання «Лікарняна каса».

Об’єднати досвід всіх лікарняних кас та запропонувати для України Законопроект, який би захистив українців та допоміг їм пережити скрутний період до введення обов’язкового медичного страхування – основне завдання робочої групи.

Чи підтримають даний Законопроект депутати, чи цікавить їх здоров’я українців, чи турбує їх доля української медицини – покаже час.

Виконавчий директор БО «Лікарняна каса Полтавщини» В.Шевченко

Посилання: http://www.poltavalk.com.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=3190:doopratsyuvannya-proektu-zakonu-ukrajini-pro-likarnyani-kasi&catid=170&Itemid=8

Read More


Залиште коментар!




У реабілітації поранених воїнів допомагають німецькі партнери

Днями в обласній клінічній лікарні імені М. Скліфосовського розвантажили ще один великий автофургон із благодійною допомогою з Німеччини. Він надійшов у межах співпраці провідного медичного закладу регіону з клінікою Altmuhlseeklinik Hensoltshone — одним із найбільших реабілітаційних центрів Німеччини. Цей проєкт має назву «Партнерство між лікарнями — партнери зміцнюють здоров’я» і втілюється за підтримки БО «Лікарняна […]

Детальніше
Читати блог »

2023. Допомога Кременчуцькому обласному клінічному шпиталю для ветеранів війни

До Кременчуцького обласного клінічного шпиталя для ветеранів війни БО "Лікарняна каса Полтавщини" передала благодійну допомогу: напівавтоматичний сечовий аналізатор, тест-смужки, аналізатор добового АТ ...

Чим живе зараз “Лікарняна каса Житомирської області”?

Коли  заходить мова про ситуацію у вітчизняній медицині і покращення рівня  обслуговування пацієнтів у  закладах охорони здоров’я,  часто виринає тема, ...

Login