Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/virtwww/w_likkasa-com_401567c9/http/wp-content/themes/likkasa/functions.php on line 247

Лікарняна каса – прототип страхової компанії

Лікарняна каса – як рецепт медичної страховки. Досвід членських внесків до лікарняної каси, що понад шість років існує в лікарні Львівської залізниці, можуть перенести в масштабах всієї України, як перехідний елемент страхової медицини.

Якщо цього року парламентарі ухвалять подані «мозівські»  проекти реформ в медицині, то лікарні отримають статус фінансової самостійності. По суті львівські залізничники матимуть вже майже готову схему страхової медицини.

Роман Василишин – заступник міністра охорони здоров’я України:

“Щоб створити лікарняну касу, в області не потрібно нічого: ані постанов Кабіну, ані зміни законів, лише добра воля керівника, який згуртує населення. Якби завтра був прийнятий закон, то ця б лікарня Львівської залізниці, з легкістю би перейшла на новий формат. Тут зроблено достатньо багато, це крок до страхової медицини.”

Лікарняна каса діє в клінічній лікарні Львівської залізниці з 2009 року. За її принципом: працівник залізниці ( а за потреби і члени його родини) щомісяця сплачує 50 гривень внесків. У разі потреби може не платити за лікування в межах від 1,7 тис. до 35 тис. гривень.

Нині членами лікарняної каси є майже 50 тисяч людей. Третина з них отримує медичні послуги в залізничній лікарні.

Іван Юсько – пацієнт лікарні Львівської залізниці вже на пенсії, є членом Лікарняної каси від самого заснування. Чоловік переніс третій інфаркт. Часто лікується.

“Спочатку був щомісячний внесок – 25 гривень, тепер в останні роки – 50 грн.  Так як я кожен рік лікуюся в даному інфарктному відділенні за своїм захворюванням, то не приходилось мені за час лікування платити ні за ліки, ні за обстеження”

Скажімо, операція зі стентування обійшлася би пацієнтові щонайменше в 30 тисяч гривень. Однак усі витрати взяла на себе лікарняна каса.

http://www.nta.lviv.ua/news/likarnyana-kasa-prototyp-strahovoyi-kompaniyi

Read More


Залиште коментар!




У реабілітації поранених воїнів допомагають німецькі партнери

Днями в обласній клінічній лікарні імені М. Скліфосовського розвантажили ще один великий автофургон із благодійною допомогою з Німеччини. Він надійшов у межах співпраці провідного медичного закладу регіону з клінікою Altmuhlseeklinik Hensoltshone — одним із найбільших реабілітаційних центрів Німеччини. Цей проєкт має назву «Партнерство між лікарнями — партнери зміцнюють здоров’я» і втілюється за підтримки БО «Лікарняна […]

Детальніше
Читати блог »

2023. Допомога Кременчуцькому обласному клінічному шпиталю для ветеранів війни

До Кременчуцького обласного клінічного шпиталя для ветеранів війни БО "Лікарняна каса Полтавщини" передала благодійну допомогу: напівавтоматичний сечовий аналізатор, тест-смужки, аналізатор добового АТ ...

Чим живе зараз “Лікарняна каса Житомирської області”?

Коли  заходить мова про ситуацію у вітчизняній медицині і покращення рівня  обслуговування пацієнтів у  закладах охорони здоров’я,  часто виринає тема, ...

Login