Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/virtwww/w_likkasa-com_401567c9/http/wp-content/themes/likkasa/functions.php on line 247

Сумська область, Краснопілля

Звернення
У районі, як і в області, продовжують працювати благодійні лікарняні каси. Її члени сплачують внески, лікуються самі за кошти ЛК і лікують своїх дітей. І хоча за останній час лікарняна каса району дещо знизила свою діяльність, але її робота і надалі є актуальною і необхідною. Очікувана страхова медицина в районі не втілена в життя і коли вона буде діяти, ніхто поки що нічого не скаже.

Медицину весь час реформують і все наближають її до людини. Спілкуючись з хворими поліклініки, лікарень району чуєш від них одну й ту ж стурбованість: за що купити ліки для лікування?

Саме тоді приходять на допомогу лікарняні каси.

У нашому районі членів ЛК більше двох тисяч, але членські внески сплачують далеко не всі, а тому ускладнюється надання медикаментозної допомоги хворим.

Свого часу всі сільські і селищні ради активно залучали своїх працівників у колективне членство лікарняної каси, як того і вимагає її Статут.

За великим рахунком, голови сільських і селищних рад, керівники підприємств, організацій і установ персонально несуть відповідальність за здоров’я, благополуччя та життя своїх підопічних людей і працюючих, так само як і керівники району всіх рівнів.

Їх позиція є основною передумовою у цьому питанні, є однозначна і зрозуміла для всіх. Саме вони, керівники, запалюють корисні для людей починання та ініціативи, саме вони віддзеркалюють насущні потреби людей, їх настрої, в т.ч. потреби в охороні їх здоров’я. Лікарняна каса є одна із перших складових у збереженні здоров’я та життя людей, одна із форм надання медикаментозної допомоги хворим.

Альтернативою бюджетній медицині є лікарняна каса, яка стає «паличкою-виручалочкою» для багатьох членів ЛК, котрих спіткала хвороба. На жаль, бюджетна медицина на сьогоднішній день не в змозі задовольнити потреби в наданні медикаментозної допомоги захворілим людям. А відтак, чим багатша ЛК, тим більше вона спроможна надати медикаментозної допомоги і кількісно і якісно. Кошти ЛК формуються за рахунок членських внесків постійних членів ЛК, а також благодійних надходжень окремих членів ЛК, в т.ч. тих організацій, установ і підприємств, які знаходяться у колективному членстві ЛК – сільгосппідприємства різних форм власності, промислові підприємства та торгівельні організації, бюджетні установи.

За весь час існування ЛК (2003-2012 р.р.) – проліковано 5346 осіб.

Правління ЛК звертається до всіх небайдужих членів ЛК, мешканців району і перш за все до керівників організацій, підприємств та установ Краснопільщини подбати про стан справ ЛК в своїх колективах. Активну зацікавлену позицію стосовно членства у районній лікарняній касі повинен зайняти кожен житель району. Пам’ятайте, люди добрі, що на членських внесках, сплачених до лікарняної каси, ви не розбагатієте, великих капіталів не наживете, зате у разі членства у РЛК у вас є можливість за її кошти пролікуватися і врятувати життя.

Д.ТАТАРЕНКО,
в.о.голови правління РЛК.

Детальніше

Read More


Залиште коментар!




У реабілітації поранених воїнів допомагають німецькі партнери

Днями в обласній клінічній лікарні імені М. Скліфосовського розвантажили ще один великий автофургон із благодійною допомогою з Німеччини. Він надійшов у межах співпраці провідного медичного закладу регіону з клінікою Altmuhlseeklinik Hensoltshone — одним із найбільших реабілітаційних центрів Німеччини. Цей проєкт має назву «Партнерство між лікарнями — партнери зміцнюють здоров’я» і втілюється за підтримки БО «Лікарняна […]

Детальніше
Читати блог »

2023. Допомога Кременчуцькому обласному клінічному шпиталю для ветеранів війни

До Кременчуцького обласного клінічного шпиталя для ветеранів війни БО "Лікарняна каса Полтавщини" передала благодійну допомогу: напівавтоматичний сечовий аналізатор, тест-смужки, аналізатор добового АТ ...

Чим живе зараз “Лікарняна каса Житомирської області”?

Коли  заходить мова про ситуацію у вітчизняній медицині і покращення рівня  обслуговування пацієнтів у  закладах охорони здоров’я,  часто виринає тема, ...

Login