Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/virtwww/w_likkasa-com_401567c9/http/wp-content/themes/likkasa/functions.php on line 247

«Лікарняній касі Житомирської області» – 12 років!

27 липня 2012 року благодійній організації «Лікарняна каса Житомирської області» (ЛК) виповнюється 12 років. Вона є найпотужнішою з-поміж подібних організацій в Україні за кількістю населення та об’ємами забезпечення медикаментами при лікуванні та обстеженні. Нині в ЛК перебуває майже 200 тисяч осіб, які завчасно подбали про своє здоров’я. Щомісяця до членства в Лікарняній касі приєднується близько 1000 людей. Громадяни, котрі з якихось причин вийшли з ЛК або були виключені за несплату добровільних пожертвувань, наразі можуть відновити своє перебування в організації.

Завдяки солідарної участі члени ЛК можуть пролікуватися і в сільських ФАПах, і в районних, обласних лікувально-діагностичних закладах, і в спеціалізованих центрах м. Києва. У 2011 році в столичних лікувальних закладах за сприяння ВГО «Асоціація працівників лікарняних кас України» отримали медикаментозне забезпечення 25 осіб на суму понад 40 тис. грн.

Лікарняні каси називають прообразом медичного страхування, адже кожен може сплачувати невеликі щомісячні добровільні пожертвування та під час недуги не думати, де взяти гроші на лікування.

Важливо, що розмір витрат на лікування та кількість звернень за медичною допомогою не обмежені та не залежать від суми сплачених коштів до ЛК. Лікування хворих в області проводиться згідно з локальними клінічними протоколами та Лікарським формуляром (за участі ЛК вийшло сьоме видання  Лікарського формуляру, яке містить понад 1000 препаратів, котрі забезпечуються за рахунок ЛК). Це дає можливість пацієнту отримати гарантовану, якісну медичну допомогу на всіх етапах її надання.

Всього з початку діяльності Лікарняної каси закуплено медикаментів на суму більше 142 млн. грн.; що забезпечило лікування у 2,3 млн. випадків.  У цьому році лікувальні заклади Житомирщини отримали ліків і виробів медичного призначення на суму понад 14 млн. грн. За рахунок Лікарняної каси у 2012 році проліковано 150 тисяч осіб.

ЛК продовжує благодійну діяльність. Щорічно забезпечується медичний супровід майже 900 дітей-сиріт (у 2011 році отримали ліків на суму понад 20 тис. грн.); інвалідів та учасників бойових дій Великої Вітчизняної війни (у 2011 році – понад 5 тис. грн.).

За рахунок ЛК закуповується медичний інструментарій, ЕКГ-апарати, інша медична апаратура, на що щорічно витрачається майже 200 тис. грн.

Ці цифри – свідчення того, що в систему охорони здоров’я населення області зроблені значні громадські інвестиції, а перебування в благодійній організації «Лікарняна каса Житомирської області» – ефективний шлях у підтримці здоров’я людей, особливо соціально малозахищених.

Швидко отримати вичерпні консультації та відповіді на запитання стосовно діяльності ЛК, всі, хто перебуває в організації, можуть із допомогою цілодобової «Гарячої лінії»  – 55 49 50 і на 20 форумах різних обласних сайтів, на сторінках ЛК у соціальних мережах.

Світлана Михалюк

Read More


Залиште коментар!




У реабілітації поранених воїнів допомагають німецькі партнери

Днями в обласній клінічній лікарні імені М. Скліфосовського розвантажили ще один великий автофургон із благодійною допомогою з Німеччини. Він надійшов у межах співпраці провідного медичного закладу регіону з клінікою Altmuhlseeklinik Hensoltshone — одним із найбільших реабілітаційних центрів Німеччини. Цей проєкт має назву «Партнерство між лікарнями — партнери зміцнюють здоров’я» і втілюється за підтримки БО «Лікарняна […]

Детальніше
Читати блог »

2023. Допомога Кременчуцькому обласному клінічному шпиталю для ветеранів війни

До Кременчуцького обласного клінічного шпиталя для ветеранів війни БО "Лікарняна каса Полтавщини" передала благодійну допомогу: напівавтоматичний сечовий аналізатор, тест-смужки, аналізатор добового АТ ...

Чим живе зараз “Лікарняна каса Житомирської області”?

Коли  заходить мова про ситуацію у вітчизняній медицині і покращення рівня  обслуговування пацієнтів у  закладах охорони здоров’я,  часто виринає тема, ...

Login