Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/virtwww/w_likkasa-com_401567c9/http/wp-content/themes/likkasa/functions.php on line 247

Медична допомога на рівні вимог МОЗ для тих, хто перебуває в Лікарняній касі

Десятого січня 2012 року відбулося зібрання лікарів-експертів благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області»(ЛК).

Як повідомив виконавчий директор – Володимир Станіславович Мишківський – у минулому році було зроблено багато для того, щоб пацієнти-члени ЛК при необхідності отримували медичну допомогу, яка б відповідала вимогам МОЗ України. З 1 січні 2012 року дотримування  стандартів лікування, клінічних протоколів є обов’язковим для всіх медичних закладів відповідно до закону України «Про внесення змін до Основ законодавства України про охорону здоров’я щодо вдосконалення надання медичної допомоги». Спільно з УОЗ  підготовлений і впроваджений у діяльність лікувально-профілактичних закладів лікарський формуляр, який поповнився новими медичними препаратами, котрі відповідають міжнародним стандартам якості; багато років поспіль застосовуються Локальні клінічні протоколи у нашому регіоні. ЛК постійно вдосконалює свої форми та методи роботи, дбаючи про тих, хто перебуває в організації. Розпочаті пілотні проекти з попередження виникнення інсультів, інфарктів та ускладнень перебігу бронхіальної астми.

Розширилися можливості відновлення в БО «Лікарняна каса Житомирської області» для тих, хто з певних причин припинив членство в організації. Минулого року цим скористалося  1341житель області. Активно повертаються до Лікарняної каси трудові колективи підприємств, організацій. Це зробили, зокрема, 181 працівник ПАТ «Житомиробленерго», 237 медичних працівників.

Для спрощення сплати добровільних пожертвувань розміщено 20 терміналів у лікувальних закладах області. Це дозволяє без комісії, швидко та без черг » сплатити добровільні пожертвування. Для цього вам необхідно мати платіжну чи пенсійну картку будь-якого банку.

Заступник виконавчого директора Сергій Миколайович Грищук  поінформував про запровадження обновленої програми обліку медикаментів у ЛПЗ, що допоможе оперативно визначати залишки ліків не лише на складі, а й у відділеннях, термін їх придатності, здійснювати переміщення медикаментів із відділення у відділення. Покращиться контроль за отримання ліків кожним пацієнтом.

-У листопаді надано медичну допомогу у 28 410 випадках на суму

2 240 240 грн. Проліковано 10 618 пацієнтів на суму 1 894 342 грн., – розповіла лікар-експерт Ірина Антонівна Білоус. – Медичну допомогу на суму більше

1 тисячі грн. отримали 158 хворих, зокрема, у Житомирській обласній клінічній лікарні ім. О. Ф. Гербачевського – 91, в Житомирській ЦМЛ №1 – 21, в Житомирській ЦМЛ № 2 – 8, Коростенській ЦМЛ – 7 хворих).

Найбільше недоліків при лікуванні членів ЛК виявлено у Лугинській ЦРЛ – 16 %, Андрушівській і Радомишльській ЦРЛ – по 15 %, Новоград – Волинському міськрайТМО – 13 %, Коростенській ЦРП – 11 %, у Червоармійській і Олевській ЦРЛ – по 9 %; найменше – у Чуднівській, Володар-Волинській  ЦРЛ – по 3 %, Черняхівському рай ТМО – 2 %, Коростенській ЦМЛ – 1 %.

Основна частина недоліків по хірургічному профілю стосується правильного призначення антибіотиків згідно з наказом   № 502 «Про затвердження клінічного протоколу з антибактеріальної профілактики в хірургії, травматології, акушерстві та гінекології при планових оперативних втручаннях».  Не у всіх ЛПЗ застосовується ступенева терапія як метод щоденної тактики ведення хворих, який має такі переваги: досягнення клінічного ефекту при переході на пероральний препарат, зручність, фармако -економічна доцільність, зниження ризику можливих ускладнень.

Про експертний аналіз вікових протипоказань при застосуванні ліків у педіатрії повідомив  лікар-експерт Ємільчинської ЦРЛ Михайло Іванович Курносов. У закладі, де працює Михайло Іванович, активно вивчається це питання, сформовано невеликий довідник, де вказано віковий ценз при застосуванні певних медичних препаратів.

Наступне засідання лікарів-експертів ЛК, на якому будуть підведені підсумки діяльності за 2011 рік, проходитиме у лютому.

Read More

Comments are closed.




У реабілітації поранених воїнів допомагають німецькі партнери

Днями в обласній клінічній лікарні імені М. Скліфосовського розвантажили ще один великий автофургон із благодійною допомогою з Німеччини. Він надійшов у межах співпраці провідного медичного закладу регіону з клінікою Altmuhlseeklinik Hensoltshone — одним із найбільших реабілітаційних центрів Німеччини. Цей проєкт має назву «Партнерство між лікарнями — партнери зміцнюють здоров’я» і втілюється за підтримки БО «Лікарняна […]

Детальніше
Читати блог »

2023. Допомога Кременчуцькому обласному клінічному шпиталю для ветеранів війни

До Кременчуцького обласного клінічного шпиталя для ветеранів війни БО "Лікарняна каса Полтавщини" передала благодійну допомогу: напівавтоматичний сечовий аналізатор, тест-смужки, аналізатор добового АТ ...

Чим живе зараз “Лікарняна каса Житомирської області”?

Коли  заходить мова про ситуацію у вітчизняній медицині і покращення рівня  обслуговування пацієнтів у  закладах охорони здоров’я,  часто виринає тема, ...

Login