Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/virtwww/w_likkasa-com_401567c9/http/wp-content/themes/likkasa/functions.php on line 247

Муніципальна лікарняна каса почала діяти у Харкові

У Харкові працює муніципальна лікарняна каса, яка є альтернативою медичному страхуванню. Про це УНН повідомили в прес-службі Харківської міськради з посиланням на заступника міського голови з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Світлану Горбунову-Рубан.

Вона зазначила, що муніципальна каса є громадською організацією. Її головна мета – забезпечити додаткове фінансування медичної допомоги для харків’ян.

За її словами, членство в лікарняній касі доступне багатьом городянам, у тому числі соціально незахищеним. На сьогодні сума вступного внеску складає 70 грн, щомісячного – 40 грн.

“Сьогодні каса вже почала працювати, і тепер ми хочемо інформувати людей про те, що це за організація і які переваги вона дасть. Харків’яни повинні розуміти, що лікарняна каса забезпечує соціальну захищеність кожної людини, незалежно від її статусу і місця проживання. Це добровільне медичне страхування, яке зможе поліпшити забезпечення жителів Харкова медичними послугами”, – зазначила С.Горбунова-Рубан.

Заступник міського голови також розповіла, що для лікування харків’янину потрібно лише подати заяву, що він є членом каси. Далі лікарня, до якої звернулася людина, зв’язується з офісом організації і повідомляє про місце перебування пацієнта. Туди виїжджає експерт організації і вирішує фінансові питання. Також договір укладуть і з мережею муніципальних аптек міста, за допомогою яких членів каси можна буде забезпечити препаратами за максимально доступними цінами.

Крім того, в планах міської влади у квітні 2012 року вступити до Всеукраїнської асоціації працівників лікарняних кас України, що дасть можливість співпрацювати не тільки з міськими лікувальними установами Харкова, але і з лікарнями інших міст України.

Нагадаємо, на початок 2011 року в Україні 800 тисяч людей були залучені до проекту “Муніципальна лікарняна каса”.

Джерело: УНН

Read More

Comments are closed.




У реабілітації поранених воїнів допомагають німецькі партнери

Днями в обласній клінічній лікарні імені М. Скліфосовського розвантажили ще один великий автофургон із благодійною допомогою з Німеччини. Він надійшов у межах співпраці провідного медичного закладу регіону з клінікою Altmuhlseeklinik Hensoltshone — одним із найбільших реабілітаційних центрів Німеччини. Цей проєкт має назву «Партнерство між лікарнями — партнери зміцнюють здоров’я» і втілюється за підтримки БО «Лікарняна […]

Детальніше
Читати блог »

2023. Допомога Кременчуцькому обласному клінічному шпиталю для ветеранів війни

До Кременчуцького обласного клінічного шпиталя для ветеранів війни БО "Лікарняна каса Полтавщини" передала благодійну допомогу: напівавтоматичний сечовий аналізатор, тест-смужки, аналізатор добового АТ ...

Чим живе зараз “Лікарняна каса Житомирської області”?

Коли  заходить мова про ситуацію у вітчизняній медицині і покращення рівня  обслуговування пацієнтів у  закладах охорони здоров’я,  часто виринає тема, ...

Login