Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/virtwww/w_likkasa-com_401567c9/http/wp-content/themes/likkasa/functions.php on line 247

Депутати схвалили створення нових комунальних лікарняних закладів

25 листопада під головуванням Михайла Винограда та за участю заступника голови облдержадміністрації Олександра Коваля відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я.

Депутати розглянули звіти про виконання показників фінансово-господарської діяльності керівників суб’єктів господарювання спільної власності територіальних громад області, які підпорядковані Головному управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації: Миколи Денеки –  головного лікаря Полтавської обласної клінічної психіатричної лікарні ім. О.Ф. Мальцева; Віктора Кравецького – головного лікаря Лубенського обласного госпіталю інвалідів Великої Вітчизняної війни; Максима Литвиненка – головного лікаря Кременчуцького обласного шкірно-венерологічного диспансеру; Сергія Соколова – головного лікаря Кременчуцького обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру;  Наталії Стецюк – директора Полтавського обласного комунального підприємства «Полтавафарм»; Катерини Пістряк – завідуючої Комсомольським медичним комунальним підприємством по профілактичній дезінфекції. З цими керівниками рекомендовано продовжити строк дії трудових контрактів.

Далі було заслухано інформацію про діяльність благодійної організації «Лікарняна каса Полтавщини» у 2011 році, яку оприлюднив виконавчий директор цієї організації Віталій Шевченко. Він, зокрема, зазначив, що «Лікарняною касою Полтавщини» укладено договори проспільну діяльність з 67 лікувально-профілактичними закладами області. Про колективне членство підписано договори з 370 організаціями і установами. За період роботи лікарняної каси задоволено понад 100 тисяч звернень її членів на одержання допомоги в медичному обстеженні та лікуванні. За рахунок лікарняної каси у лікарняних закладах міста Києва 42 жителя області було обстежено, з них 30 проліковано. Значним досягненням організації є те, що її члени за  направленням лікаря та за сприяння лікарняної каси можуть пройти обстеження МРТ, на комп’ютерному томографі, а також отримати ургентну допомогу не лише в нашій області, а й у Житомирській, Рівненській, Херсонській, Львівській областях, містах: Києві, Чернігові, Сумах, Маріуполі.

Комісія схвалила діяльність благодійної організації «Лікарняна каса Полтавщини». У форматі діалогу голова комісії Михайло Виноград, депутати: Леонід Куроєдов, Віктор Бурлей, Онисій Петращук, Олександр Гавловський, В’ячеслав Ждан, Катерина Орос, Діонісій Каплін обмінялися думками щодо перспектив розвитку цієї благодійної організації, збільшення її чисельності, поліпшення агітаційно-роз’яснювальної роботи серед полтавців; зазначили, що діяльність «Лікарняної каси Полтавщини» особливо важлива для малозабезпечених верств населення, перш за все, для пенсіонерів.

Наразі виконавчій дирекції «Лікарняної каси Полтавщини» рекомендовано активізувати агітаційно-роз’яснювальну роботу з населенням; в питанні збільшення чисельності організації заручитися підтримкою керівників органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, підприємств, установ і організацій.

Про результати діяльності ПОКП «Полтавафарм» за 9 місяців 2011 року доповіла виконуюча обов’язки директора підприємства Наталія Стецюк. У порівнянні з відповідним періодом минулого року розмір доходу підприємства збільшився на 8% і склав 164078, 5 тис. грн. Питома вага роздрібного товарообігу в загальному обсязі виручки від реалізації медикаментів становить 82,3%, що більше показника 2010 року на 6,9%. Середній розмір торговельної націнки на лікарські препарати в мережі «Полтавафарм» склав 23,1% проти 25,2% відповідного періоду минулого року. Показник чистої прибутковості (рентабельності) дорівнює 1,4% проти 1,2% у 2010 році. Зросли обсяги закупівлі медикаментів, сплачено до бюджету податку на прибуток 1125,5 тис. грн.

Заступник голови облдержадміністрації Олександр Коваль дав високу оцінку діяльності ПОКП «Полтавафарм» в частині медикаментозногозабезпечення населення та лікарняних закладів області, назвавши систему «Полтавафарм» унікальною.

Інформацію дирекції ПОКП «Полтавафарм» депутати взяли до відома та рекомендували їй сприяти зростанню мережі аптек та аптечних пунктів підприємства, продовжити практику централізованих закупівель медичних препаратів, розширювати товарний асортимент, збільшувати обсяги реалізації медикаментів, забезпечити проведення цінової політики, спрямованої на поступове зменшення торгової націнки на ліки.

Комісія підтримала пропозицію Головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації щодо створення в області перинатального центру для надання спеціалізованої консультативно-діагностичної та лікувально-профілактичної медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям, новонародженим дітям з високим ступенем захворювань.

Як розповів начальник Головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Віктор Лисак, є пропозиція переобладнати під обласний перинатальний центр частину будівлі у Полтаві по вулиці Залізній, 17. Вартість проекту становить близько 40 млн. грн. Більша частина  коштів надійде з держбюджету в рамках Національного проекту «Нове життя». Збудувати, обладнати та ввести в експлуатацію новий лікарняний заклад планується вже до кінця 2013 року. Наразі створено робочу групу для координації робіт по створенню центру, яку очолив голова облдержадміністрації, депутат обласної ради Олександр Удовіченко.

Також у ході засідання депутати схвалили створення обласного комунального підприємства «Полтавапрофдезінфекція», погодили проведення  виїзного засідання постійної комісії на базі Лохвицької ЦРЛ щодо розгляду питання про закінчення будівництва дитячої районної лікарні у місті Лохвиця.

Детальніше

Read More

Comments are closed.




У реабілітації поранених воїнів допомагають німецькі партнери

Днями в обласній клінічній лікарні імені М. Скліфосовського розвантажили ще один великий автофургон із благодійною допомогою з Німеччини. Він надійшов у межах співпраці провідного медичного закладу регіону з клінікою Altmuhlseeklinik Hensoltshone — одним із найбільших реабілітаційних центрів Німеччини. Цей проєкт має назву «Партнерство між лікарнями — партнери зміцнюють здоров’я» і втілюється за підтримки БО «Лікарняна […]

Детальніше
Читати блог »

2023. Допомога Кременчуцькому обласному клінічному шпиталю для ветеранів війни

До Кременчуцького обласного клінічного шпиталя для ветеранів війни БО "Лікарняна каса Полтавщини" передала благодійну допомогу: напівавтоматичний сечовий аналізатор, тест-смужки, аналізатор добового АТ ...

Чим живе зараз “Лікарняна каса Житомирської області”?

Коли  заходить мова про ситуацію у вітчизняній медицині і покращення рівня  обслуговування пацієнтів у  закладах охорони здоров’я,  часто виринає тема, ...

Login