Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/virtwww/w_likkasa-com_401567c9/http/wp-content/themes/likkasa/functions.php on line 247

Спільний гаманець для хворих

p>14.05.2011 – Мирослав Буркович

Два роки на Львівській залізниці діє лікарняна каса. За цей період у своєму розвитку вона зробила перші кроки. Для того, щоб оцінити їх і визначити перспективи на майбутнє, відбувся круглий стіл за участю членів лікарняної каси, її правління, наглядової ради, ревізійної комісії, дорпрофсожу.

Були актуальними виступи тих, хто скористався її послугами. Так, технік ЕЧ-1 Володимир Пастернак розповів, що йому довелося перенести тяжке захворювання, яке потребувало нейрохірургічного втручання. Оперували його у столичній лікарні. Щоб оплатити вартість операції, яка становила 120 тис. грн, гроші збирала вся родина. Дуже довго прооперованому довелось би віддавати борги, якби на допомогу не прийшла лікарняна каса. Вона відшкодувала половину вартості операції.

Повністю вартість операції, яка становила 7,5 тис. грн, лікарняна каса відшкодувала налагоджувальнику ПЧ­1 Мирославу Лепецькому. Оперували його у Львівській обласній лікарні швидкої медичної допомоги. В міській лікарні проводив коронографію слюсар­ремонтник локомотивного депо Львів-Захід Олег Пахольчук. Вона обійшлася йому у 2,5 тис. грн. Застрахований отримав повну компенсацію цих грошей. У 2010 р. компенсацію більше 10 тис. грн отримало 12 осіб, понад 5 тис. грн — 27 чоловік.

Як розповів виконавчий директор лікарняної каси Юрій Костюченко, її членами є близько 58 тис. осіб., 90 % з яких — залізничники.

На утримання апарату лікарняної каси витрачено 3,5 % коштів, а 96,5 % — на виконання програми надання медичної допомоги.  З літа минулого року максимально спрощена система перевищення виділених лімітів на лікування. Відтак, фінансування лікування хворого відбувається аж до його видужання. Не обмежена і кількість ліжко-днів, надання стаціонарної допомоги, не регламентуються діагнози хвороб, на лікування яких надаються кошти. Такий підхід до використання коштів застрахованих дозволив зробити запас ліків.

Водночас перед лікарняною касою стоїть ряд питань, які треба буде вирішувати. На сьогодні її членами є лише 0,6 % пенсіонерів. Збільшення цього відсотка залежить від умов, на яких їх до неї надалі прийматимуть. Слід прийняти рішення, чи закупляти медичне обладнання за умов невизначеності подальшого перебування медичних закладів у відомсті залізниці, внести доповнення у розширення програми лікування. Вирішальне слово з цих питань мають сказати делегати конференції лікарняної каси, що відбудеться найближчим часом.

http://www.magistral-uz.com.ua/articles/spilnij-gamanec-dlja-hvorih.html

Read More

Comments are closed.




У реабілітації поранених воїнів допомагають німецькі партнери

Днями в обласній клінічній лікарні імені М. Скліфосовського розвантажили ще один великий автофургон із благодійною допомогою з Німеччини. Він надійшов у межах співпраці провідного медичного закладу регіону з клінікою Altmuhlseeklinik Hensoltshone — одним із найбільших реабілітаційних центрів Німеччини. Цей проєкт має назву «Партнерство між лікарнями — партнери зміцнюють здоров’я» і втілюється за підтримки БО «Лікарняна […]

Детальніше
Читати блог »

2023. Допомога Кременчуцькому обласному клінічному шпиталю для ветеранів війни

До Кременчуцького обласного клінічного шпиталя для ветеранів війни БО "Лікарняна каса Полтавщини" передала благодійну допомогу: напівавтоматичний сечовий аналізатор, тест-смужки, аналізатор добового АТ ...

Чим живе зараз “Лікарняна каса Житомирської області”?

Коли  заходить мова про ситуацію у вітчизняній медицині і покращення рівня  обслуговування пацієнтів у  закладах охорони здоров’я,  часто виринає тема, ...

Login