Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/virtwww/w_likkasa-com_401567c9/http/wp-content/themes/likkasa/functions.php on line 247

ЛІКАРНЯНА КАСА ПОЛТАВЩИНИ: НОВІ ВИКЛИКИ, НОВІ УМОВИ! 19 РОКІВ ДОПОМОГИ

Впродовж усього періоду незалежності України тема медицини та соціальний захист населення є одним з основних питань, яке держава намагається реалізувати та зрушити з місця

За останні кілька років пройшло багато покращень в сфері охорони здоров’я: комп’ютеризація закладів медицини, програма «Доступні ліки» з електронними рецептами, електронна звітність, оновлення лікарень та забезпечення їх сучасним обладнанням, зростання заробітних плат медичних працівників та інші нововведення, які наблизили українські лікарні до європейського рівня.

Але пандемії COVID-19 стала викликом для всього світу і для України також. Вона показала слабкі місця медицини та призвела до труднощів по забезпеченню хворих ліками, лікарень обладнанням та киснем. Не закінчивши реформування галузі, на фоні надзвичайних проблем та труднощів, завдяки ентузіазму та самовідданості медичних працівників — медицина вижила та стала міцнішою, витривалішою.

Але великою проблемою є загальний стан країни, коли велика частина населення на протязі довгого часу, не маючи постійного доходу, стикається з хворобою та необхідністю лікування. Це суттєвий удар по сімейному бюджету! Задекларована безкоштовна медицина змогла забезпечити безкоштовне перебування в лікарні, кваліфікований медичний персонал, сучасне обстеження, ліки з Національного переліку, але люди все рівно змушені докупляти ліки, необхідні для свого лікування, які не входять в даний перелік. А це може бути від 30 до 80% необхідних ліків в залежності від лікарні та діагнозу. Це величезні суми!

Усі ці проблеми показують потребу в об’єднанні зусиль держави та населення, запровадження офіційної «співоплати», коли пацієнт вносить додаткову мінімальну оплату щомісячно для отримання більшої допомоги при лікуванні, ніж гарантує та в змозі надати держава.

19 років в Полтавській області працює Благодійна організація «Лікарняна каса Полтавщини» (далі — Лікарняна каса). Майже два десятиліття — це доволі тривалий період допомоги пацієнтам та лікарням, який підтверджує стабільність в роботі організації та надійність в забезпечені зобов’язань. Каса взаємодопомоги — об’єднання жителів Полтавщини, які спільними зусиллями та внесками захищають себе та своїх рідних на період хвороби. За час роботи було надано допомогу в понад 260 тисячах випадках звернень власників картки при обстеженні чи лікуванні, амбулаторно чи стаціонарно на загальну суму понад 75 млн грн. Надано благодійну допомогу лікарням медичним обладнанням на суму понад 20 млн грн.

За період пандемії COVID-19 Лікарняна каса надавала допомогу лікарням Полтавської області обладнанням та ліками для надання допомоги хворим власникам картки ЛК.

В 2020 році 37 лікарень отримали благодійну допомогу у вигляді медичного обладнання на 5105042 грн, в 2021 році 24 лікарні — на 3683087 грн. За два роки пандемії Лікарняна каса надала допомогу на ліки при лікуванні 548 випадків COVID-19 на загальну суму 1290101 грн.

Щорічно умови організації розширюються. Сплачуючи щомісяця п’ятдесят гривень, згідно з Умовами Лікарняної каси, власник картки ЛК може отримувати:

  • лікування у всіх медичних закладах Полтавської області та України (за направленням) та медикаментозне забезпечення до 3 разів на рік до 10 днів на випадок при стаціонарному чи амбулаторному лікуванні при гострих, невідкладних станах та загостренні хронічних хвороб (ускладнення коронавірусної хвороби COVID-19 в тому числі), сума допомоги в лікарнях Полтавської області не залежить від суми внесків, а залежить від тяжкості захворювання;
  • компенсацію за металоконструкції при травмах (до 6 000 грн.);
  • компенсацію за придбані порт-системи при онкопатології (до 6 000 грн.);
  • компенсацію вартості самостійно придбаних комплектів покриття для операційних столів, хірургічних сіток в розмірі до одного річного внеску (600 грн.);
  • допомогу при лікуванні за межами Полтавської області — компенсацію до 20 000 грн. (згідно чеків за придбані ліки), один  випадок на рік, до 10 днів допомоги;
  • можливість зробити за рахунок «Лікарняної каси Полтавщини» планові оперативні втручання та отримати на них лікарські вироби та засоби медичного призначення;
  • можливість зробити за рахунок «Лікарняної каси Полтавщини» ургентні та профілактичні лабораторні обстеження (в т. ч. на гормони щитовидної залози, онкомаркери), МРТ, КТ (компенсація до 600 грн.).

З початком війни Лікарняна каса почала забезпечувати лікувальні заклади Полтавської області лікарськими засобами та виробами медичного призначення для надання допомоги раненим чи травмованим, військовим чи цивільним, які постраждали від військових дій. Було проведено оплату для лікування власників картки ЛК — жителів Полтавщини, поранених чи травмованих військових та тимчасово переміщених осіб на суму 2102102,43 грн.

Лікарняна каса надає допомогу нашим військовим та цивільним у звільнених громадах Сумщини, Харківщини та Донеччини. З лютого за допомогою волонтерів передано благодійної допомоги лікарням Сумської, Харківської та Донецької області — ліки та вироби медичного призначення для лікування поранених чи травмованих військових та цивільних на суму 896439,88 грн. Спільно з волонтерською та гуманітарною допомогою було сформовано 200 аптечок (на 91333,69 грн. — докуплено гемостатики та турнікети), які передані харківській теробороні. Для захисників на передову було придбано та передано 6 тепловізорів та 2 прибори нічного бачення) на суму 277796 грн.

З початку війни була порушена логістика забезпечення ліками. Лікарняна каса почала проводити компенсацію за самостійно придбані ліки, чи імпланти, металоконструкції, які потрібні для лікування, чи обстеження. За 7 місяців було компенсовано за чеками на 290550 грн.

Організація почала співпрацювати з командою волонтерів, які допомагають транспортувати вантажі до фронту, почала отримувати допомогу від закордонних друзів для повноцінного забезпечення лікувального процесу в лікарнях прифронтових шпиталів Харківської та Донецької областей.

Щоденно спілкуючись з власниками картки ЛК, розуміємо, що ми на вірному шляху. Всі члени організації підтверджують, що наша допомога вкрай потрібна і власникам картки ЛК і нашим Захисникам та Захисницям. Але чому не стоїть черга до організації?

Лише 1% населення області є членами організації. Основною причиною пасивного ставлення та безвідповідальності 99% населення області до свого здоров’я — стереотипи, що роками сформовані опікою держави, а особиста відповідальність за своє здоров’я і здоров’я найближчих людей, поки що дуже слабка і лише починає формуватися.

Держава не популяризує здоровий спосіб життя, розвиток медичного страхування рухається дуже повільно. На фоні загального погіршення матеріального стану населення та проблем з медициною в час війни — важливо запроваджувати, підтримувати, розвивати солідарну систему фінансування медичної галузі. Багато страхових компаній, які хотіли приймати участь в запровадженні медичного страхування, з початком війни призупинили свої виплати та допомогу клієнтам, показавши свою суть.

Лікарняні каси України — є рятівною соломинкою для нашої медицини, для спільної дієвої співпраці лікарень, організацій та жителів України. Як приклад солідарної участі в захисті свого здоров’я. Альтернативи поки не має.

Допомога продовжується.

Територія діяльності організації — Україна. Запрошуємо усіх бажаючих приєднуватися до організації та разом захистити себе, своїх близьких, наших рідних військових, які нас боронять, наших знайомих та не знайомих — друзів з інших регіонів.

Умови на сайті організації: https://poltavalk.com.ua та на сторінці в facebook.

Рахунки для добровільних благодійних внесків та пожертв:

АТ КБ «Приватбанк», код ЕДРПОУ 26398773, р/р UA933052990000026005021215946

ПОД «Райффайзен Банк», код ЕДРПОУ 26398773, р/р UA253808050000000026006212243

АБ «Полтава-банк», код ЕДРПОУ 26398773, р/р UA913314890000000000260015253

ПАТ «Державний ощадний банк України», код ЕДРПОУ 26398773, р/р UA053314670000026002300988025

Призначення платежу: Благодійний внесок.

Приєднатися до організації можна через функцію «Вступити до ЛК» на сторінці сайту організації: https://poltavalk.com.ua

Запитання та консультації за телефонами: 0532637456, 0503637456, 0981637456.

Вітаємо усіх власників картки ЛК з нашим спільним 19-ти річчям! Дякуємо, що Ви з нами і в час війни продовжуєте допомагати! Лікарняна каса Полтавщини працює для Вас!

Дякуємо усім медичним та фармацевтичним працівникам за співпрацю з організацією та допомогу жителям Полтавщини!

Разом до Перемоги! Слава Україні!

Віталій ШЕВЧЕНКО, виконавчий директор

Інтернет-видання “Полтавщина”

Read More


Залиште коментар!




У реабілітації поранених воїнів допомагають німецькі партнери

Днями в обласній клінічній лікарні імені М. Скліфосовського розвантажили ще один великий автофургон із благодійною допомогою з Німеччини. Він надійшов у межах співпраці провідного медичного закладу регіону з клінікою Altmuhlseeklinik Hensoltshone — одним із найбільших реабілітаційних центрів Німеччини. Цей проєкт має назву «Партнерство між лікарнями — партнери зміцнюють здоров’я» і втілюється за підтримки БО «Лікарняна […]

Детальніше
Читати блог »

2023. Допомога Кременчуцькому обласному клінічному шпиталю для ветеранів війни

До Кременчуцького обласного клінічного шпиталя для ветеранів війни БО "Лікарняна каса Полтавщини" передала благодійну допомогу: напівавтоматичний сечовий аналізатор, тест-смужки, аналізатор добового АТ ...

Чим живе зараз “Лікарняна каса Житомирської області”?

Коли  заходить мова про ситуацію у вітчизняній медицині і покращення рівня  обслуговування пацієнтів у  закладах охорони здоров’я,  часто виринає тема, ...

Login