Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/virtwww/w_likkasa-com_401567c9/http/wp-content/themes/likkasa/functions.php on line 247

Лікарняна каса в боротьбі з COVID-19 – допомога медичним закладам продовжуватиметься

15 потужних кисневих концентраторів загальною вартістю майже 800 тис. грн та 3 500 швидких тестів на виявлення антигену до коронавірусу згідно з рішенням правління Лікарняної каси придбано та передано закладам охорони здоров’я області в листопаді цього року.

 Загальна сума благодійної допомоги, спрямованої на діагностування та надання медичної допомоги пацієнтам із COVID-19, становить понад 1 млн грн.  

Тож благодійну допомогу отримали:

1) КНП «Обласна клінічна лікарня імені О.Ф.Гербачевського» Житомирської обласної ради,

2) КНП «Житомирська багатопрофільна опорна лікарня» Новогуйвинської селищної ради,

3) КП «Лікарня №1» Житомирської міської ради,

4) КП «Лікарня №2 імені В.П.Павлусенка» Житомирської міської ради,

5) КНП «Баранівська центральна районна лікарня» Баранівської міської ради,

6) КНП Бердичівська міська лікарня Бердичівської міської ради,

7) КНП «Коростенська центральна міська лікарня Коростенської  міської ради»,

8) КНП «Коростишівська центральна районна лікарня ім. Д.І.Потєхіна» Коростишівської міської ради,

9) КНП «Любарська лікарня» Любарської селищної ради,

10) КНП «Малинська міська лікарня» Малинської міської ради,

11) КНП «Новоград-Волинське міськрайонне територіальне медичне об’єднання»,

12) КНП «Овруцька міська лікарня» Овруцької міської ради, 

13) КНП «Олевська центральна лікарня» Олевської міської ради,

14) КНП «Черняхівське територіальне медичне об’єднання» Черняхівської селищної ради Житомирського району,

15) КНП «Чуднівська лікарня» Чуднівської міської ради.

ГЕНЕРАЛЬНИЙ ДИРЕКТОР КНП «ОБЛАСНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ ІМЕНІ О.Ф.ГЕРБАЧЕВСЬКОГО» ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ БОГДАН БОГДАНОВИЧ ЛЕСЬКІВ:

– Наскільки на сьогоднішній день важливе це обладнання для закладу? Надзвичайно й життєво важливе! В нашому закладі наразі перебувають 150 пацієнтів із COVID-19, із них 60% потребують кисневої підтримки. Тому кисневий концентратор, який ми благодійно отримали від Лікарняної каси, як мовиться, не простоюватиме – за його допомогою буде врятоване не одне життя!

Тож ми щиро вдячні БО «Лікарняна каса Житомирської області» за увагу до медичних закладів та турботу про людей!

ГЕНЕРАЛЬНИЙ ДИРЕКТОР КНП «НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКЕ МІСЬКРАЙОННЕ ТЕРИТОРІАЛЬНЕ МЕДИЧНЕ ОБ’ЄДНАННЯ» ВАСИЛЬ МИКОЛАЙОВИЧ БОРИС:

– Хто не знайомий із перебігом короновірусної хвороби, той навіть не може оцінити, наскільки важливий зараз кисневий концентратор. Зараз ми зіткнулись із такою проблемою, що наші пацієнти надзвичайно кисневозалежні – до 80-90% пацієнтів, котрі перебувають на стаціонарному лікуванні в нашому закладі, потребують кисневої терапії. Зараз у нас на лікуванні перебувають 110 хворих на коронавірус – 75 із них отримують кисневу терапію. При попередніх хвилях COVID-19 таких пацієнтів було максимум до 40%. Тому зараз – особливо, коли в державі не вистачає кисню – кожен концентратор, як мовиться, на вагу золота. Для пацієнтів це – питання життя.

Загалом же наша співпраця з Лікарняною касою вже дуже давня – з 2001 року – й тісна. Більше того – і я, й уся моя родина перебуваємо в ЛК. Думаю, що я таки найперший сподвижник Лікарняної каси в місті й районі. Нещодавно відбулось засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій із приводу короновірусної хвороби. Під час зібрання міський голова порушив питання, що стаціонарне лікування пацієнтів держава фінансує, а при амбулаторному лікуванні люди залишені без підтримки. Тож я відповів йому, що Лікарняна каса завжди «бере на себе» лікування пневмонії в пацієнтів в амбулаторних умовах. Лише єдина умова –перебування в ЛК. Тобто – є механізм допомогти самому собі, а не думати, що хтось тобі колись щось дасть. Наші люди нарешті повинні навчитись думати про себе – не лише держава має піклуватись про них. Міський голова це зрозумів і доручив більше пропагувати долучення до Лікарняної каси. От оце правильний підхід, я вважаю! 

ДИРЕКТОР КНП «ЧУДНІВСЬКА ЛІКАРНЯ» ЧУДНІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ІГОР ВІКТОРОВИЧ ЛУКАШЕНКО:

– Наш медичний заклад – лікарня першої хвилі надання медичної допомоги при лікуванні короновірусної інфекції. Станом на сьогоднішній ранок у нас перебувають 78 пацієнтів, із них на кисневій підтримці – 60 хворих. Із них 13 – украй важких у реанімаційному відділенні на апаратному диханні.

Тож киснева терапія – це номер один при лікуванні COVID-19. Відтак благодійну допомогу Лікарняної каси кисневим концентратором переоцінити надзвичайно складно. Тим паче зараз, коли взагалі існує дефіцит рідкого кисню – в державі не вистачає потужностей, щоб забезпечити ним усі лікувальні заклади. Й оскільки безпосередньо близько третини пацієнтів перебувають на кисневих концентраторах, цей мобільний апарат дасть можливість пацієнтів середньої важкості забезпечувати мобільним киснем в об’ємі до 10 літрів просто від розетки. Це дуже важливо для всіх нас – для закладу, для хворих. Тож Лікарняній касі – наша велика вдячність!

– Протягом 2021 року Лікарняна каса забезпечила додатково до «Програми медичних гарантій» медикаментами та виробами медичного призначення 773 громадян із ускладненнями COVID-19 на суму 1,7 млн грн. Вартість нинішньої благодійної допомоги кисневими концентраторами та швидкими тестами на виявлення антигену до коронавірусу – понад 1 млн грн. Тобто в нинішній непростий для суспільства час БО «Лікарняна каса Житомирської області» докладає всіх зусиль, аби допомогти подолати страшне захворювання, – підсумував  ДИРЕКТОР ВИКОНАВЧИЙ БО «ЛІКАРНЯНА КАСА ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ» ВОЛОДИМИР СТАНІСЛАВОВИЧ МИШКІВСЬКИЙ. –  Й надалі ми продовжуватимемо таку роботу, адже це не просто запорука отримання населенням області медичної допомоги високого рівня – це збережене життя й повернуте здоров’я тисяч і тисяч наших земляків.

Read More


Залиште коментар!




У реабілітації поранених воїнів допомагають німецькі партнери

Днями в обласній клінічній лікарні імені М. Скліфосовського розвантажили ще один великий автофургон із благодійною допомогою з Німеччини. Він надійшов у межах співпраці провідного медичного закладу регіону з клінікою Altmuhlseeklinik Hensoltshone — одним із найбільших реабілітаційних центрів Німеччини. Цей проєкт має назву «Партнерство між лікарнями — партнери зміцнюють здоров’я» і втілюється за підтримки БО «Лікарняна […]

Детальніше
Читати блог »

2023. Допомога Кременчуцькому обласному клінічному шпиталю для ветеранів війни

До Кременчуцького обласного клінічного шпиталя для ветеранів війни БО "Лікарняна каса Полтавщини" передала благодійну допомогу: напівавтоматичний сечовий аналізатор, тест-смужки, аналізатор добового АТ ...

Чим живе зараз “Лікарняна каса Житомирської області”?

Коли  заходить мова про ситуацію у вітчизняній медицині і покращення рівня  обслуговування пацієнтів у  закладах охорони здоров’я,  часто виринає тема, ...

Login