Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/virtwww/w_likkasa-com_401567c9/http/wp-content/themes/likkasa/functions.php on line 247

Звіт ревізійної комісії щодо перевірки фінансово-господарської діяльності БО «Лікарняна каса Житомирської області» в 2020 році

Перевірка фінансово-господарської діяльності ЛК у 2020 році, проведена ревізійною комісією відповідно до плану роботи 26.03.2021 р., засвідчила, що БО «Лікарняна каса Житомирської області», зареєстрована управлінням юстиції 27 липня 2000 року, працює згідно зі Статутом та затвердженим кошторисом. 

Відповідальними особами за фінансово-господарську діяльність організації протягом минулого року були директор виконавчий В.С.Мишківський та головний бухгалтер Л.М.Пастушенко.

Розрахунки здійснювались через банківські рахунки ЖРУ АТ КБ «ПриватБанк», АТ «Райффайзен Банк Аваль», АТ «Державний ощадний банк України». Залишки коштів на рахунках банків станом на початок 2021 року становили 22,3 млн. грн.

Доходи організації формуються за рахунок добровільних пожертвувань, безповоротної фінансової допомоги та пасивних доходів (відсотків банків). Фінансові надходження за підсумками роботи БО «Лікарняна каса Житомирської області» протягом минулого року склали 77,0 млн. грн.

Видатки на проведення основної діяльності БО «Лікарняна каса Житомирської області» за перевірений період становили 51,1 млн. грн. У тому числі на придбання ліків та витратних матеріалів – 32,2 млн. грн., на амбулаторне лікування – 11,8 млн. грн., на оплату обстеження методами комп’ютерної, магнітно-резонансної томографії, лабораторні дослідження витрачено понад 6,4 млн. грн. Розмір відшкодувань членам ЛК на лікування та обстеження в медичних закладах України та області склав 0,6 млн. грн. для 244 осіб, котрі перебувають у Лікарняній касі.

Медична допомога за рахунок Лікарняної каси в 2020 році надавалась у 262 867 випадках.

Загальна сума видатків, спрямованих на здійснення адміністративно-господарської діяльності за перевірений період становила 13,1 млн. грн., що складає 17,0% (при плані 18,4%), й не перевищує встановленого показника 20% згідно з Законом України «Про благодійну діяльність та благодійні організації»). Видатки на адміністративно-господарську діяльність здійснювались згідно з кошторисом, нецільових витрат не виявлено.

Сплачено єдиного соціального внеску в 2020 році в сумі 2,1 млн. грн.

Утримано та перераховано податків та зборів із працівників: податок із доходів фізичних осіб – 1,8 млн. грн., військовий збір – 0,2 млн. грн.

Проведена перевірка засвідчила, що станом на 1 січня 2021 року в благодійній організації «Лікарняна каса Житомирської області» перебували 200 582 мешканці Житомирщини (що складало 16,6% від загальної кількості населення області). Протягом минулого року до ЛК долучились 3 680 громадян, відновили своє перебування 788 членів ЛК.

Надходження лікарських засобів, виробів медичного призначення до лікувальних закладів здійснюється централізовано на підставі відповідних угод БО «Лікарняна каса Житомирської області» з медичними закладами та ТОВ «ППФ Санітас», ТОВ «БаДМ», ТОВ «Вітамед», ТОВ  «Медичний центр «М.Т.К.», ТОВ «Кампус Коттон Клаб», ФОП Гужевніков М.Ю., ФОП Назарчук П.В. Основними критеріями вибору постачальника є ціна, якість, оперативність доставки згідно з Положенням  «Про визначення планових потреб та формування асортименту, цінової політики при закупівлі медикаментів». Тому згідно з відповідним наказом створена й діє постійна комісія з контролю за організацією оптових  закупівель лікарських засобів. Закупівельні ціни на лікарські засоби не перевищують затверджених референтних цін.

Фінансовий план та штатний розпис формується виконавчою дирекцією двічі на рік у розрізі витрат на основну діяльність та загальногосподарські потреби й затверджується рішенням правління. Витрати за статтями здійснюються за затвердженим кошторисом.

Приміщення БО «Лікарняна каса Житомирської області» орендується – з жовтня орендує приміщення  у ПАТ «Полісянка». Договори оренди укладені. Орендна плата та комунальні послуги сплачувалися своєчасно. Заборгованості немає.

Також укладені договори оренди з 24 медичними закладами області, де розташовані філії ЛК, та з комунальним підприємством «Регулювання орендних відносин» Житомирської міської ради, управлінням ЖКГ виконавчого комітету Малинської міської ради. Всі медичні заклади та комунальні підприємства надають рахунки на оплату оренди та комунальних послуг.

Фінансова звітність до ЖО ДПІ ГУ Міндоходів у Житомирській області подається у визначений термін.

Тож результати перевірки засвідчили, що БО «Лікарняна каса Житомирської області» працює стабільно та без порушень законодавчих актів, про що був складений відповідний акт.

Голова ревізійної комісії:

в.о. директора КНП «Обласний медичний центр спортивної медицини» Житомирської обласної ради – В.І.Хренов.

Члени ревізійної комісії:

головний бухгалтер КНП «Обласний медичний центр спортивної медицини» Житомирської обласної ради – Н.С.Андрощук,

головний бухгалтер обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я – Л.М. Драчевська.

Read More


Залиште коментар!




У реабілітації поранених воїнів допомагають німецькі партнери

Днями в обласній клінічній лікарні імені М. Скліфосовського розвантажили ще один великий автофургон із благодійною допомогою з Німеччини. Він надійшов у межах співпраці провідного медичного закладу регіону з клінікою Altmuhlseeklinik Hensoltshone — одним із найбільших реабілітаційних центрів Німеччини. Цей проєкт має назву «Партнерство між лікарнями — партнери зміцнюють здоров’я» і втілюється за підтримки БО «Лікарняна […]

Детальніше
Читати блог »

2023. Допомога Кременчуцькому обласному клінічному шпиталю для ветеранів війни

До Кременчуцького обласного клінічного шпиталя для ветеранів війни БО "Лікарняна каса Полтавщини" передала благодійну допомогу: напівавтоматичний сечовий аналізатор, тест-смужки, аналізатор добового АТ ...

Чим живе зараз “Лікарняна каса Житомирської області”?

Коли  заходить мова про ситуацію у вітчизняній медицині і покращення рівня  обслуговування пацієнтів у  закладах охорони здоров’я,  часто виринає тема, ...

Login