Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/virtwww/w_likkasa-com_401567c9/http/wp-content/themes/likkasa/functions.php on line 247

Відбулось засідання правління БО «Лікарняна каса Житомирської області»

Провів зібрання голова правління – д.мед.н., професор Валентин Дмитрович Парій.

Серед розглянутих членами правління питань – про затвердження фінансового плану роботи ЛК на перше півріччя 2021 року. Інформуючи присутніх, головний бухгалтер Людмила Миколаївна Пастушенко повідомила, що розмір дохідної частини на вказаний період очікується в сумі 37,3 мільйонів гривень при прогнозованому вступі протягом півріччя 2 100 громадян.

Видаткова частина планується в розмірі 36,9 мільйонів гривень, із яких видатки на основну діяльність (придбання ліків, реактивів, виробів медичного призначення, амбулаторне лікування тощо) будуть становити 80,8% – 30,1 мільйонів гривень. Видатки на адміністративно-господарську діяльність складуть 18,1% від надходжень, що відповідає Закону України «Про благодійну діяльність та благодійні організації», та становитимуть 6,7 мільйонів гривень.

Згідно з поданим проектом фінансового плану, в першому півріччі 2021 року планується профіцит бюджету в сумі близько 411 тисяч гривень. РОЗМІР ЩОМІСЯЧНОГО ДОБРОВІЛЬНОГО ПОЖЕРТВУВАННЯ ПІДВИЩУВАТИСЬ НЕ БУДЕ.

Після детального обговорення члени правління затвердили фінансовий план на І півріччя 2021 року.

Про медикаментозне забезпечення процесу надання медичної допомоги пацієнтам із COVID-19 учасників зібрання поінформувала завідуюча відділом аудиту та контролю якості ЛДП Раїса Володимирівна Артюх. Так, у період із 01.03.2020 по 30.11.2020 року Лікарняна каса забезпечила лікування 636 пацієнтів – членів ЛК – з короновірусною пневмонією на суму 1 394 596 гривень. В умовах стаціонарних відділень медичних закладів забезпечено лікування 628 членів ЛК з COVID-19 – витрати на лікування становили 1 386 170 гривень. В амбулаторно-поліклінічних умовах отримали лікування 8 пацієнтів із COVID-19 на суму 4 537 гривень. Відшкодовано коштів, витрачених членами ЛК для лікування ускладнень від COVID-19, на суму 27,6 тисяч гривень.

 Нині в розпорядження клініцистів надійшли оновлені протоколи «Надання медичної допомоги при лікуванні короновірусної хвороби» № 2116 від 17.09.2020 року та наказ Міністерства охорони здоров’я України № 2693 від 20.11.2020 року. Тому з лікарями-експертами ЛК була проведена нарада з метою вивчення цих наказів та вимогою надати протоколи всім сімейним  лікарям та лікарям, котрі надають допомогу хворим із COVID-19 в умовах стаціонару.

Крім того, керівникам центрів ПМСД та стаціонарних відділень медичних закладів надіслана відповідна інформація.

Для налагодження системи експрес-тестування вже в перші дні погіршення самопочуття пацієнта й підозри у нього захворювання на COVID-19 БО «Лікарняна каса Житомирської області» закупила 700 таких тестів та надано їх медичним закладам у Житомирі, Коростені, Новограді-Волинському та Олевську.

З пропозицією про продовження дії «Тимчасового положення про вступ до ЛК учасників операції об’єднаних сил, антитерористичної операції (учасників бойових дій)» до 31 грудня 2021 року виступив заступник директора виконавчого Сергій Миколайович Грищук. Згідно з цим положенням, допомогою ЛК учасники АТО користуються на пільгових умовах – із наступного дня після оплати вступного та добровільного пожертвувань у розмірі не менше, ніж за один місяць. Загалом упродовж 11 місяців 2020 року за рахунок Лікарняної каси 121 особі цієї категорії надана допомога на суму майже 130 тисяч гривень.

Одностайним рішенням правління дію «Тимчасового положення…» продовжено.

Також учасники зібрання детально розглянули 45 заяв членів Лікарняної каси про повернення коштів, витрачених на лікування за межами області. Після детального обговорення було прийнято позитивне рішення за 41 заявою – членам ЛК відшкодовано 97,4 тисяч гривень.

Розглянули члени правління й інші питання – про прийняття та поновлення громадян у БО «Лікарняна каса Житомирської області», про виключення громадян із ЛК, за якими виступив заступник директора виконавчого С.М.Грищук. За його інформацією з 201 260 мешканців області (а це 16,6% від загальної кількості населення), котрі станом на 1 грудня 2020 року перебувають в ЛК, вступили до ЛК з початку року 3 398 осіб, поновили своє перебування в організації 724 мешканці. Під час засідання правління було розглянуто 520 заяв від мешканців області про прийняття до Лікарняної каси й 213 заяв про поновлення перебування в організації та прийнято відповідні рішення.  

– Нинішня ситуація вкотре довела, що Лікарняна каса є надійним, дієвим та ефективним партнером у наданні якісних медичних послуг навіть за найскладніших умов, – підсумував Валентин Дмитрович Парій. – Здобутий досвід і практика лікування хворих на COVID-19 пацієнтів допоможуть в успішному протистоянні хворобам. До того ж – крім COVID-19 залишилось багато інших захворювань. Цього року Лікарняна каса допомогла членам ЛК та медичним закладам ліками, реактивами, виробами медичного призначення на суму понад 40 мільйонів гривень при майже 220 тисячах звернень. За нинішніх умов при щомісячному добровільному пожертвуванні в розмірі 60 гривень мати гарантію отримати медичні послуги та допомогу на суму до 21 600 гривень – це вкотре доводить стабільність і надійність БО «Лікарняна каса Житомирської області».

Read More


Залиште коментар!




У реабілітації поранених воїнів допомагають німецькі партнери

Днями в обласній клінічній лікарні імені М. Скліфосовського розвантажили ще один великий автофургон із благодійною допомогою з Німеччини. Він надійшов у межах співпраці провідного медичного закладу регіону з клінікою Altmuhlseeklinik Hensoltshone — одним із найбільших реабілітаційних центрів Німеччини. Цей проєкт має назву «Партнерство між лікарнями — партнери зміцнюють здоров’я» і втілюється за підтримки БО «Лікарняна […]

Детальніше
Читати блог »

2023. Допомога Кременчуцькому обласному клінічному шпиталю для ветеранів війни

До Кременчуцького обласного клінічного шпиталя для ветеранів війни БО "Лікарняна каса Полтавщини" передала благодійну допомогу: напівавтоматичний сечовий аналізатор, тест-смужки, аналізатор добового АТ ...

Чим живе зараз “Лікарняна каса Житомирської області”?

Коли  заходить мова про ситуацію у вітчизняній медицині і покращення рівня  обслуговування пацієнтів у  закладах охорони здоров’я,  часто виринає тема, ...

Login