Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/virtwww/w_likkasa-com_401567c9/http/wp-content/themes/likkasa/functions.php on line 247

Відбулось засідання правління БО «Лікарняна каса Житомирської області»

https://likkasa.com.ua/

Його провів голова правління – д.мед.н., професор Валентин Дмитрович Парій.

Серед розглянутих учасниками зібрання питань – про затвердження фінансового плану роботи ЛК на перше півріччя 2020 року. Інформуючи присутніх, головний бухгалтер Л.М.Пастушенко, зокрема, повідомила, що розмір дохідної частини на вказаний період планується в сумі 41,4 мільйон гривень при прогнозованому вступі 4 500 громадян за півріччя.

Видаткова частина планується в розмірі 40,7 мільйонів гривень, із яких видатки на основну діяльність (придбання ліків, реактивів, виробів медичного призначення, амбулаторне лікування тощо) будуть становити 80,5% – 33,2 мільйони гривень. Видатки на адміністративно-господарську діяльність складуть 18% від надходжень, що відповідає Закону України «Про благодійну діяльність та благодійні організації», та становитимуть 7,5 мільйонів гривень.

Згідно з поданим проектом фінансового плану, в першому півріччі 2020 року планується профіцит бюджету в сумі близько 621 тисяча гривень. Розмір щомісячного добровільного пожертвування підвищуватись не буде.

Після детального обговорення члени правління затвердили фінансовий план на І півріччя 2020 року.

З пропозицією про внесення змін до «Переліку лікарських засобів та виробів медичного призначення, які забезпечуються за рахунок ЛК при стаціонарному лікуванні», та «Переліку лікарських засобів та виробів медичного призначення, які забезпечуються за рахунок ЛК при амбулаторному лікуванні», виступила завідуюча відділом аудиту та контролю якості ЛДП Раїса Володимирівна Артюх. Так, вона повідомила, що застосування в медичних закладах препаратів, якими забезпечує Лікарняна каса для лікування членів ЛК, розглядалось надзвичайно ретельно. Також вивчались пропозиції лікарів щодо необхідності додання до вказаних переліків низки медикаментів, які відповідають принципу «ціна-якість» і підвищуватимуть рівень надання медичної допомоги членам Лікарняної каси. Члени правління детально обговорили пропозицію та прийняли рішення про внесення медикаментів до названих переліків. Загалом ЛК забезпечує майже 900 лікарських засобів для амбулаторного (за рецептами лікарів) та стаціонарного (у відділеннях лікарень) лікування більшості захворювань (оновлені переліки дивіться на сайті ЛК за посиланнями https://likkasa.com.ua/likarski-zasobi-yaki-mozhut-zakupovuvatis-za-raxunok-koshtiv-blagodijno/https://likkasa.com.ua/likarski-zasobi-yaki-mozhut-zakupovuvatis-za-raxunok-koshtiv-blagodijno/https://likkasa.com.ua/).

З пропозицією про продовження дії «Тимчасового положення про вступ до ЛК учасників антитерористичної операції» до 31 грудня 2020 року виступив заступник директора виконавчого Сергій Миколайович Грищук. Згідно з цим положенням, допомогою ЛК учасники АТО користуються на пільгових умовах – із наступного дня після оплати вступного та добровільного пожертвувань у розмірі не менше, ніж за один місяць.

Загалом упродовж 11 місяців 2019 року за рахунок Лікарняної каси 166 учасникам АТО надана допомога на суму майже 200 тисяч гривень.

Одностайним рішенням правління продовжено дію «Тимчасового положення про вступ до ЛК учасників антитерористичної операції».

Крім того, учасники зібрання детально розглянули 48 заяв членів Лікарняної каси про повернення коштів, витрачених на лікування за межами області. Після детального обговорення було прийнято позитивне рішення за 42 заявами.

Розглянули учасники зібрання й інші питання – про прийняття та поновлення громадян у БО «Лікарняна каса Житомирської області», про виключення громадян із ЛК, за якими виступив заступник директора виконавчого С.М.Грищук. За його інформацією з 205 580 мешканців області (а це 16,8% від загальної кількості населення), котрі станом на 1 грудня 2019 року перебувають в ЛК, 5 506 осіб вступили до ЛК з початку року. Також виявили бажання поновити своє перебування в організації 1 268 мешканців. Членів правління зацікавила такі показники, адже це свідчить про те, що люди переконуються в перевагах перебування в Лікарняній касі. Тож під час засідання правління було розглянуто 247 індивідуальних заяв та звернення від 6 організацій («Органік мілк», ЖДНЗ №15, ЖДНЗ №41, КП «Центр ПМСД» Житомирської міської ради, ЖДНЗ №53, АТ «Житомиробленерго») щодо поновлення в БО «Лікарняна каса Житомирської області» та прийнято відповідні рішення.   

Також С.М.Грищук повідомив про проведення інформаційної кампанії щодо популяризації діяльності ЛК з урахуванням сучасних підходів до контекстної та іміджевої реклами. Так, для формування вищого рівня довіри та охоплення нової цільової аудиторії серед населення наразі здійснюється онлайн реклама на оновленому сайті БО «Лікарняна каса Житомирської області», в соціальних мережах, контекстно-медійна реклама в Google. Попередні результати виявились позитивними.

– Отже варто продовжувати ці заходи, – підсумував Валентин Дмитрович Парій. – Адже люди бачать, що Лікарняна каса – добрий помічник, забезпечує хворих, котрі перебувають в ЛК, медикаментами, виробами медичного призначення тощо. Це дозволяє членам ЛК менше тратити коштів на лікарські засоби. Тому необхідно активно проводити роз’яснювальну роботу серед мешканців Житомирщини про те, що перебування в Лікарняній касі їм необхідне – при цьому тісно співпрацювати з медпрацівниками лікувальних закладів. Тим паче, що Лікарняна каса пропагує необхідність стандартизації медичних послуг – дотримання лікарями протоколів лікування, затверджених МОЗ України, які базуються на доказовій медицині. Подальше впровадження реформування системи охорони здоров’я України змусить усіх лікарів дотримуватись приципів доказової медицини. А це – запорука надання якісної медичної допомоги населенню.

Read More


Залиште коментар!




У реабілітації поранених воїнів допомагають німецькі партнери

Днями в обласній клінічній лікарні імені М. Скліфосовського розвантажили ще один великий автофургон із благодійною допомогою з Німеччини. Він надійшов у межах співпраці провідного медичного закладу регіону з клінікою Altmuhlseeklinik Hensoltshone — одним із найбільших реабілітаційних центрів Німеччини. Цей проєкт має назву «Партнерство між лікарнями — партнери зміцнюють здоров’я» і втілюється за підтримки БО «Лікарняна […]

Детальніше
Читати блог »

2023. Допомога Кременчуцькому обласному клінічному шпиталю для ветеранів війни

До Кременчуцького обласного клінічного шпиталя для ветеранів війни БО "Лікарняна каса Полтавщини" передала благодійну допомогу: напівавтоматичний сечовий аналізатор, тест-смужки, аналізатор добового АТ ...

Чим живе зараз “Лікарняна каса Житомирської області”?

Коли  заходить мова про ситуацію у вітчизняній медицині і покращення рівня  обслуговування пацієнтів у  закладах охорони здоров’я,  часто виринає тема, ...

Login