Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/virtwww/w_likkasa-com_401567c9/http/wp-content/themes/likkasa/functions.php on line 247

“Лікарняна каса” – що це?

Громадська організація «Лікарняна каса Рівненської області» на території Рівненської області діє з 2009 року. Сьогодні «Лікарняна каса»має статус обласної організації.
БУКЛЕТ

Варто зауважити, що медичне забезпечення своїх членів лікарняна каса здійснює за умови їхнього лікування тільки на рівні стаціонару та денного стаціонару в усіх лікувальних закладах, незалежно від форми власності. Здійснює оплату необхідних обстежень, у тому числі МРТ, КТ і досліджень у лабораторії «ДІЛА». При цьому, обсяг фінансового відшкодування витрат на лікування та особи, на яких він поширюється, залежить від розміру членських внесків і програми, учасником якої є член громадської організації «Лікарняна каса Рівненської області».

Так, якщо він долучився до Індивідуальної програми і щомісяця сплачує 80 гривень, то протягом року з дня вступу в ГО «ЛКРО» може розраховувати на відшкодування – 5 тисяч гривень, а якщо він сплачує щомісяця 200 гривень, то отримує відшкодування – 10 тисяч гривень. У рамках Сімейної програми, щомісячний внесок становить 100 гривень, а розмір відшкодування – 4 тисячі гривень, але поширюється воно вже на обох членів сім’ї (чоловік та дружина). Якщо ж щомісяця додатково вносити ще 20 гривень за кожну дитину віком до 18 років, то медичне забезпечення охоплюватиме ще й дітей і сягатиме 6 тисяч гривень. Якщо ж член ГО «ЛКРО» бажає, щоб організація опікувалася не тільки його сім’єю, а і його батьками (тільки якщо вони проживають на Рівненщині), йому варто стати учасником Родинної програми. В такому випадку, зважаючи на те,чи є в родині неповнолітні діти, розмір внесків становитиме щомісяця 200 або 220 гривень (додаткові 20 гривень за кожну дитину), а розмір відшкодувань сягатиме відповідно 8 або 12 тисяч гривень. Право на компенсацію витрат для медичного забезпечення член ГО «ЛКРО» має вже після двох місяців перебування в організації та сплати членських внесків.

До того ж, «Лікарняна каса Рівненської області» входить до складу Всеукраїнської громадської організації «Асоціації працівників лікарняних кас України». Асоціації працівників лікарняних кас України створена на базі благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області», яка охоплює 225тисяч її членів, працюючи по всій Житомирській області, охоплюючи все працездатне населення. Членами Асоціації є 16 (шістнадцять) лікарняних кас з різних куточків України, що надає можливість забезпечувати членів нашої організації в будь-якому лікувальному закладі, незалежно від форми власності, як у Рівненській області, так і за її межами. Зокрема, у тих регіонах, де також діють обласні «Лікарняні каси»: на Житомирщині, Полтавщині, Кіровоградщині, Дніпропетровщині та ін.

Рік у рік громадська організація «Лікарняна каса Рівненської області» розвивається та стає потужнішою. Все більше мешканців Рівненщини схиляються на користь того, що про медичне забезпечення себе і своїх рідних варто потурбуватися заздалегідь. Також ГО «ЛКРО» постійно проводить моніторинг вартості лікувально-діагностичних процесів, враховує потреби населення та гнучко на них реагує, пропонуючи вигідні програми.
Лікарняна каса на сьогоднішній день є чи не єдиним механізмом забезпечення доступної медичної допомоги для широких верств населення і можна розглядати як варіант добровільного медичного соціального страхування.

Посилання:  http://www.zdolbunivcity.net/likarnyana-kasa-scho-tse/

Read More


Залиште коментар!




У реабілітації поранених воїнів допомагають німецькі партнери

Днями в обласній клінічній лікарні імені М. Скліфосовського розвантажили ще один великий автофургон із благодійною допомогою з Німеччини. Він надійшов у межах співпраці провідного медичного закладу регіону з клінікою Altmuhlseeklinik Hensoltshone — одним із найбільших реабілітаційних центрів Німеччини. Цей проєкт має назву «Партнерство між лікарнями — партнери зміцнюють здоров’я» і втілюється за підтримки БО «Лікарняна […]

Детальніше
Читати блог »

2023. Допомога Кременчуцькому обласному клінічному шпиталю для ветеранів війни

До Кременчуцького обласного клінічного шпиталя для ветеранів війни БО "Лікарняна каса Полтавщини" передала благодійну допомогу: напівавтоматичний сечовий аналізатор, тест-смужки, аналізатор добового АТ ...

Чим живе зараз “Лікарняна каса Житомирської області”?

Коли  заходить мова про ситуацію у вітчизняній медицині і покращення рівня  обслуговування пацієнтів у  закладах охорони здоров’я,  часто виринає тема, ...

Login