Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/virtwww/w_likkasa-com_401567c9/http/wp-content/themes/likkasa/functions.php on line 247

На Хмельниччині планують створити лікарняні каси

На Хмельниччині планують створити лікарняні каси

Щомісяця треба вносити суму, необтяжливу для власного бюджету, і при цьому в разі хвороби не витрачати на лікування ані копійки.

На Хмельниччині планують створити лікарняні каси — свого роду вид медичного страхування. Лікарняна каса — це недержавна громадська членська організація, що сприяє охороні здоров’я та захисту прав пацієнтів. В її основі лежать добровільні персоналізовані внески, для фінансування додаткових медичних послуг у межах прийнятої медичної програми.

Як повідомляють в ОДА, свою роботу лікарняна каса проводить на договірній основі з медичними закладами. Каси створюються для пенсіонерів і незаможних, на певний рахунок у банку члени каси перераховують щомісячний внесок. Лікарняні каси планують працювати за програмами: «Швидка допомога», «Поліклініка», «Стаціонар», «Профілактика», «Сімейна медицина».

“Після першого внеску у разі хвороби, кошти каси спрямовуються на покращення медикаментозного і діагностичного забезпечення членів лікарняної каси, сприяння в отриманні ними екстреної і планової стаціонарної медичної допомоги, денного стаціонару, стаціонару вдома та підтримання матеріально-технічної бази лікувальних закладів”, – йдеться в повідомленні.

У витрати на лікування також включаються медикаменти і вироби медичного призначення, лабораторні та інструментальні дослідження, харчування, утримання медичного обладнання, м’який інвентар, а також винагорода медичним працівникам.

Як зауважують в облдержадміністрації, на Хмельниччині лікарняні каси не функціонують, але як показує досвід інших областей (Львівська, Полтавська, Житомирська), їх потрібно створювати для покращення якості медичного обслуговування населення.

Посилання:  http://khmlife.com/news/1706.html

Read More


Залиште коментар!




У реабілітації поранених воїнів допомагають німецькі партнери

Днями в обласній клінічній лікарні імені М. Скліфосовського розвантажили ще один великий автофургон із благодійною допомогою з Німеччини. Він надійшов у межах співпраці провідного медичного закладу регіону з клінікою Altmuhlseeklinik Hensoltshone — одним із найбільших реабілітаційних центрів Німеччини. Цей проєкт має назву «Партнерство між лікарнями — партнери зміцнюють здоров’я» і втілюється за підтримки БО «Лікарняна […]

Детальніше
Читати блог »

2023. Допомога Кременчуцькому обласному клінічному шпиталю для ветеранів війни

До Кременчуцького обласного клінічного шпиталя для ветеранів війни БО "Лікарняна каса Полтавщини" передала благодійну допомогу: напівавтоматичний сечовий аналізатор, тест-смужки, аналізатор добового АТ ...

Чим живе зараз “Лікарняна каса Житомирської області”?

Коли  заходить мова про ситуацію у вітчизняній медицині і покращення рівня  обслуговування пацієнтів у  закладах охорони здоров’я,  часто виринає тема, ...

Login