Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/virtwww/w_likkasa-com_401567c9/http/wp-content/themes/likkasa/functions.php on line 247

Андрій Сенишин, голова дорожньої профорганізації Львівської залізниці: «Лікарняна каса» – наш найкращий соціальний проект»

П’ять років тому з ініціативи Ради профспілки залізничників і транспортних будівельників України за підтримки трудового колективу Львівської залізниці створено “Лікарняну касу”. Важливою у її роботі є можливість оперативно вирішити фінансування дороговартісного лікування, операцій, проведення додаткових досліджень чи придбання вкрай необхідних медикаментів, виробів медичного призначення. Рішення приймаються правлінням без довгих бюрократичних зволікань.
На черговій звітній конференції обговорено діяльність «Лікарняної каси» у 2013 році та визначено напрямки подальшої діяльності і вдосконалення роботи.
Сьогодні членами «Лікарняної каси» є понад 51 тис. осіб, із них 88,5 % –залізничники, решта – працівники локомотиво- і вагоноремонтного заводів, медичних закладів, члени родин.

У звітному періоді більше ніж удвічі збільшено ліміти витрат на медикаменти, обстеження, реанімацію та інтенсивну терапію, спрощено систему оформлення документів на відшкодування витрат, придбання медикаментів і виробів медичного призначення.

«Лікарняною касою» за 14407 випадків лікування своїх членів відшкодовано 17,6 млн грн., що на 1,8 млн грн. більше, ніж у 2012 році. Причиною зростання витрат стало те, що при збереженні розміру членських внесків зросли на 33,7 % витрати на медикаменти зросли на 33,7 % , на 28 % – на харчування, а також розширився перелік медичних послуг (мамографія, хірургія одного дня, літотрипсія, протезування кульшового суглобу тощо). На дороговартісне лікування (операції з протезування кульшового суглоба, металоостеосинтезу, кардіохірургії, опіків, онкологічних захворювань тощо) витрачено понад 1,2 млн грн. Найбільш вартісним є лікування гепатиту С, що, до речі, в програму медичного страхування не включає жодна страхова компанія, і яке часто сягає понад 100 тис. грн.

У минулому році на медичне обслуговування членів «Лікарняної каси» витрачено 21,8 млн грн., зокрема, 77 % – безпосередньо на лікування, 19 % – на придбання медичного обладнання і 4 % – на інші витрати. Придбано медичне обладнання на 4,2 млн грн.
Для покращання медичного обслуговування жінок укладено договір з “Центром здоров’я жінки” на мамографічні обстеження, що дає можливість кожній жінці – члену лікарняної каси безкоштовно обстежитися за призначенням лікаря або за бажанням. З метою зменшення витрат укладено договір з Лабораторним центром на залізничному транспорті на вірусологічні та бактеріологічні обстеження, Львівською обласною клінічною лікарнею на проведення кардіохірургічних операцій. Вартість цих операцій сягає до 50 тис. грн. При відсутності договору працівник змушений був би сплачувати ще близько 8 тис. грн. податку.

На зборах і конференціях трудових колективів висловлювались позитивні відгуки про діяльність лікарняної каси, відзначалась її прозорість, позитив та зрозумілість у роботі, слова вдячності публікувалися на шпальтах газети “Львівський залізничник”. Делегати у своїх виступах відзначили, що «наша «Лікарняна каса» – найкращий соціальний проект, з якого може брати приклад держава.

Дорпрофсож продовжуватиме вживати заходів, спрямованих на конкретизацію і підвищення ефективності роботи «Лікарняної каси», розширення інформаційного простору для висвітлення її діяльності, а також пропонує поширити цей досвід по залізницях України.

ЦИФРИ
У 2013-му профінансовано 59 випадків хіміотерапії, 25 операцій з приводу катаракти, 12 – гепатиту, 13 – металоостеосинтезу, 11 – кардіохірургії, 6 – ендопротезування суглобів.

Компенсовано 127 особам у середньому понад 5 тис. грн., 21 особі – понад 10 тис. грн., 15 особам – понад 15 тис. грн., 13 особам – понад 20 тис. грн., 12 особам – понад 30 тис. грн. і 9 особам – по 40 тис. грн.

08.04.2014

http://zalp.org.ua/component/option,com_frontpage/Itemid,1/limit,5/limitstart,25/lang,ukrainian/

Read More


Залиште коментар!




У реабілітації поранених воїнів допомагають німецькі партнери

Днями в обласній клінічній лікарні імені М. Скліфосовського розвантажили ще один великий автофургон із благодійною допомогою з Німеччини. Він надійшов у межах співпраці провідного медичного закладу регіону з клінікою Altmuhlseeklinik Hensoltshone — одним із найбільших реабілітаційних центрів Німеччини. Цей проєкт має назву «Партнерство між лікарнями — партнери зміцнюють здоров’я» і втілюється за підтримки БО «Лікарняна […]

Детальніше
Читати блог »

2023. Допомога Кременчуцькому обласному клінічному шпиталю для ветеранів війни

До Кременчуцького обласного клінічного шпиталя для ветеранів війни БО "Лікарняна каса Полтавщини" передала благодійну допомогу: напівавтоматичний сечовий аналізатор, тест-смужки, аналізатор добового АТ ...

Чим живе зараз “Лікарняна каса Житомирської області”?

Коли  заходить мова про ситуацію у вітчизняній медицині і покращення рівня  обслуговування пацієнтів у  закладах охорони здоров’я,  часто виринає тема, ...

Login