Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/virtwww/w_likkasa-com_401567c9/http/wp-content/themes/likkasa/functions.php on line 247

<!–:uk–>Уряд продовжує наводити порядок на фармацевтичному ринку<!–:–>

На одному з найближчих засідань Уряд заслухає інформацію Міністерства охорони здоров’я з приводу імпорту лікарських засобів, практично невідомих  на європейському ринку, а також реєстрації біологічно активних добавок як лікарських засобів. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Микола Азаров під час засідання Кабінету Міністрів 6 березня.

Глава Уряду повідомив, що за його дорученням зроблено аналіз продажів за найменуваннями ліків, і виявляється, що з десяти препаратів, які найбільше купують в Україні, тільки один ADOBE ACROBAT WINDOWS 7 продається у Європейському Союзі. «Виникає питання: чим же лікують українських пацієнтів? Чим вони відрізняються від людей з таким же діагнозом в Європейському Союзі? Виходить, наші люди витрачають біля 2 мільярдів гривень на ліки з непідтвердженою ефективністю?», – зазначив він.

«На підставі чого лікарі рекомендують препарати, практично невідомі на європейському ринку? А імпортери завозять в Україну лікарські засоби, яких уникає медицина в інших країнах? Я питаю у Міністерства охорони здоров’я: які проводилися клінічні випробування цих найбільш популярних в Україні препаратів? Якими інструкціями керуються лікарі, коли призначають такі препарати?

Як стає можливим, що біологічно активні добавки реєструються як лікарські засоби, лише щоб зменшити обов’язкові платежі до бюджету?

На одному з найближчих засідань Уряду ми заслухаємо інформацію Міністерства охорони здоров’я з цього приводу», – сказав Микола Азаров.

Микола Азаров також зазначив, що з 13 тисяч найменувань лікарських засобів, зареєстрованих в Україні, 8 тисяч – імпортні.

За його словами, українські ліки уже другий рік виробляються відповідно до міжнародних стандартів, в умовах належної практики виробництва (GMP), на сучасному обладнанні: «Їх якість та ефективність контролюються від виробництва до аптечної полиці. А ось про імпортні ліки далеко не завжди відомо: як вони вироблялись, як транспортувались, і взагалі – це ліки чи, як жартують наші лікарі, «жива водичка».

«Наші громадяни надто багато витрачають на ліки відносно своїх доходів, і тому ми не дозволимо, щоб людей обманювали або завищували ціни», – наголосив Микола Азаров.

При цьому він повідомив про зустріч з керівниками компаній-найбільших імпортерів лікарських засобів в Україну, які забезпечують 90% поставок 5 березня. «Я спеціально провів таку пряму розмову, щоб імпортери зрозуміли, що наведення порядку буде прогнозованим для учасників ринку, але невідворотнім. А з іншого боку, щоб від фахівців почути: що Уряд повинен іще зробити для вдосконалення і розвитку вітчизняного фармацевтичного ринку», – зазначив Прем’єр-міністр.

«Я сказав, що моя позиція дуже проста: ми разом повинні встановити цивілізований порядок продажу ліків. А в чому він полягає? У тому, щоб в Україні продавалися лікарські засоби тільки, підкреслюю, підтвердженої ефективності. За справедливою ціною, яку можна порівняти з цінами у сусідніх країнах. Щоб не було зайвих посередників. Щоб свідомістю пацієнта не маніпулювали за допомогою недобросовісної реклами.

Насправді дистриб’ютори згодні з цим і стратегічно зацікавлені, щоб в країні був цивілізований ринок лікарських препаратів. Тобто, щоб люди витрачали гроші на те, що дійсно лікує», – додав Микола Азаров.

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ

http://www.kmu.gov.ua/

Read More


Залиште коментар!




У реабілітації поранених воїнів допомагають німецькі партнери

Днями в обласній клінічній лікарні імені М. Скліфосовського розвантажили ще один великий автофургон із благодійною допомогою з Німеччини. Він надійшов у межах співпраці провідного медичного закладу регіону з клінікою Altmuhlseeklinik Hensoltshone — одним із найбільших реабілітаційних центрів Німеччини. Цей проєкт має назву «Партнерство між лікарнями — партнери зміцнюють здоров’я» і втілюється за підтримки БО «Лікарняна […]

Детальніше
Читати блог »

2023. Допомога Кременчуцькому обласному клінічному шпиталю для ветеранів війни

До Кременчуцького обласного клінічного шпиталя для ветеранів війни БО "Лікарняна каса Полтавщини" передала благодійну допомогу: напівавтоматичний сечовий аналізатор, тест-смужки, аналізатор добового АТ ...

Чим живе зараз “Лікарняна каса Житомирської області”?

Коли  заходить мова про ситуацію у вітчизняній медицині і покращення рівня  обслуговування пацієнтів у  закладах охорони здоров’я,  часто виринає тема, ...

Login