Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/virtwww/w_likkasa-com_401567c9/http/wp-content/themes/likkasa/functions.php on line 247

Правління Лікарняної каси інформує

Майже 12  років благодійна організація «Лікарняна каса Житомирської області» на теренах нашого краю піклується про збереження найбільшого людського скарбу – здоров’я.
Нещодавно на засіданні правління Лікарняної каси, яке відбулося під головуванням д. мед. н., професора, заслуженого лікаря України Валентина Дмитровича Парія та за участю начальника управління охорони здоров’я Житомирської обласної державної адміністрації Олександра Михайловича Торбаса розглядалися такі питання: звіт ревізійної комісії про результати перевірки діяльності ЛК у 2 півріччі 2011 року (доповідач – голова ревізійної комісії Володимир Іванович Хренов); затвердження кошторису на 2 півріччя 2012 року (доповідач – головний бухгалтер Людмила Миколаївна Пастушенко); стан надання медичної допомоги членам ЛК за 4 місяці 2012 року (доповідач – завідуюча відділом аудиту якості лікувально-діагностичного процесу Раїса Володимирівна Артюх); розгляд звернення правління «Лікарняної каси м. Бердичева», відзначення лікарів до Дня медичного працівника, затвердження маркетинг-плану діяльності БО «Лікарняна каса Житомирської області» (доповідач – виконавчий директор БО «Лікарняна каса Житомирської області» Володимир Станіславович Мишківський); розподіл благодійної допомоги серед лікувальних закладів Коростенського району, прийняття, поновлення та виключення громадян із благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області» (доповідач – заступник виконавчого директора  Сергій Миколайович Грищук).
Голова ревізійної комісії В. І. Хренов
ознайомив присутніх із актом перевірки ревізійною комісією діяльності БО«Лікарняна каса Житомирської області» у 2 півріччі 2011 року (опублікований у засобах масової інформації).
Головний бухгалтер Л. М. Пастушенко поінформувала про дохідну та видаткову частину фінансового плану на 2-ге півріччя 2012року:

-Розмір дохідної частини на 2-ге півріччя 2012р. планується у сумі 19 512 525 грн., видаткової частини – 18 354 574,57 грн., із них видатки на основну діяльність становитимуть 15 055 375,00 грн. (77,2%), на адміністративно-господарську діяльність – 3 299 199,57 грн. (16,9,0% від надходжень, що відповідає закону України „Про благодійництво та благодійні організації”).  Фонд оплати праці – в розмірі 2 838 235,57 грн.(14,5%) та кількість працюючих – 504 особи.
Загальногосподарські видатки розраховані згідно з поданими заявками від філій та центрального офісу на суму 460 964,00 грн.
Згідно з поданим проектом фінансового плану на 2-ге півріччя 2012р. очікується профіцит бюджету у розмірі 1 157 950,43 грн. (5,9%)
В.С. Мишківський зазначив, що профіцит буде можливий за умови відсутності зростання цін на ліки, адже у 2012 році уже відбулося зростання вартості фізрозчинів і реактивів.
Р. В. Артюх повідомила, що за 4 місяці 2012 року надано медичну допомогу за рахунок ЛК у 109 811 випадках (118 703 у 2011 році) на суму 9 974 042,42 грн. Під патронатом Лікарняної каси майже 900 дітей-сиріт. За рахунок ЛК продовжується лікування інвалідів Великої Вітчизняної війни, проліковано  14 осіб на суму 3448,54 грн.
За 4 місяці 2012 року в ЛПЗ області проліковано 40 795 громадян, середня вартість лікування – 191,36 грн., зокрема, в цілодобовому стаціонарі – 280,03 грн.
Лікарняна каса дає змогу отримати медичну допомогу не залежно від того, скільки добровільних пожертвувань сплачено.  Проліковано 600 пацієнтів на суму понад 1000 грн. Ці цифри – свідчення того, що в  систему охорони здоров’я населення області зроблені значні громадські інвестиції, а перебування в благодійній організації «Лікарняна каса Житомирської області» – ефективний шлях у підтримці здоров’я людей, особливо соціально незахищених.
Члени ЛК,  можуть отримувати гарантовану, якісну медичну допомогу на всіх етапах її надання, адже їх лікування проводиться відповідно до локальних клінічних протоколів, затверджених наказом УОЗ №754 від 30.12.08 року «Про затвердження локальних клінічних протоколів надання медичної допомоги жителям Житомирської області», та Лікарського формуляру. Відділ аудиту та контролю якості постійно перевіряє листки лікарських призначень кожного члена ЛК, який звертався за медичною допомогою.
Через недотримання протоколів лікування за 4 місяці 2012 року необґрунтовано витрачено 122 171,45 грн. Найбільший показник недотримання протоколів лікування в  Житомирській центральній дитячій міській лікарні – 16%; Радомишльській ЦРЛ – 11%; Бердичівській ЦМЛ – 8%; Романівській ЦРЛ – 8%; Коростенській ЦРП – 8%; Лугинській ЦРЛ – 8%; Народицькій ЦРЛ – 8%; Червоноармійській ЦРЛ – 8%; Новоград-Волинському міськрайТМО – 6%. Члени правління звернули увагу керівників зазначених лікувальних закладів на цей факт.
Уже протягом багатьох років ЛК прагне максимально задовольнити потребу громадян (членів організації) в отриманні високоспеціалізованої медичної допомоги. Укладена угода з «Асоціацією працівників лікарняних кас України». За 4 місяці 2012 року видано 44 направлення членам ЛК для отримання медичної допомоги в лікувальних закладах м. Києва. Скористалися можливістю 11 пацієнтів,  на їх лікування витрачено 19 052,80 грн. Решта отримує медичну допомогу згідно з термінами госпіталізації та рекомендаціями фахівців.

«Лікарняна каса Житомирської області» плідно співпрацює з управлінням охорони здоров’я  Житомирської ОДА. Один із напрямків спільної роботи – якість лікувально-діагностичного процесу. Працівники Лікарняної каси взяли участь у підготовці матеріалів для  контрольно-експертної комісії  стосовно якості лікувально-діагностичного процесу у Коростенській ЦМЛ, Андрушівській ЦРЛ, Житомирському обласному онкодиспансеру. За дорученням управління охорони здоров’я  Житомирської ОДА проведена експертна оцінка доцільності переводу пацієнтів Житомирської обласної клінічної лікарні із хронічною нирковою недостатністю (ХНН) на гемодіаліз. Проведено VEN-аналіз застосування препаратів при хронічних гепатитах і його результати обговорено на зібранні лікарів-експертів.
Введена в дію програма обліку ліків по відділеннях у лікарнях та розпочато навчання лікарів-експертів із проведення аудиту надання медичної допомоги пацієнтам. Виконавча дирекції провела зустріч із пацієнтами та медичними працівниками  Брусилівської ЦРЛ.
Р.В. Артюх наголосила, що у 2012 році буде продовжена робота з контролю за якістю лікувального процесу членів ЛК. Особлива увага приділятиметься дотриманню інструкцій щодо введення різних препаратів і вікових протипоказань при призначенні лікарських засобів. Проводитиметься аудит за окремими нозологічними формами, зокрема, виразкової хвороби, втілюватиметься в практику ступенева терапія. Результати роботи ЛК та проблеми, які виникають при наданні медичної допомоги, розглянуті на товаристві заступників із лікувальної та поліклінічної роботи.

Виконавчий директор В.С. Мишківський ознайомив присутніх із зверненням благодійної організації «Лікарняна каса м. Бердичева» стосовно об’єднання з БО «Лікарняна каса Житомирської області» з метою покращення надання медичної допомоги жителям м. Бердичева.
Правлінню Бердичівської ЛК було запропоновано провести ліквідацію організації відповідно до чинного законодавства та надати списки членів ЛК для зарахування їх до БО «Лікарняна каса Житомирської області». З прийнятим рішенням ознайомлене керівництво ЛК м. Бердичева.

На правлінні підводилися підсумки конкурсу на визначення кращих лікарів, які надають медичну допомогу членам ЛК, в котрому взяли участь 2265 фахівців усіх клінічних спеціальностей, які з 01.05.2011 по 30.04.2012 року пролікували 120526 членів ЛК. Серед них умовам конкурсу (кількість пролікованих понад 100 громадян і рівень дотримання протоколів понад 95%) відповідали  221 лікар, із них100% дотримання вимог локальних клінічних протоколів – 6 лікарів.
Переможці конкурсу визначалися за такими критеріями:
– рівень дотримання локальних клінічних протоколів лікування не менше ніж 95 %;
– відсутність обґрунтованих скарг за період із 01. 09. 2011 по 30. 05. 2012 року;
-при досягненні однакових показників дотримання протоколів лікування, бралася до уваги кількість пролікованих.
Прийняте рішення за досягнення найкращих результатів у лікуванні пацієнтів Лікарняної каси, відданість справі, високий рівень професіоналізму, активну громадську позицію, особистий внесок у розвиток і діяльність благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області», враховуючи положення «Про диплом» і «Про грамоту» БО «Лікарняна каса Житомирської області»двадцять лікарів лікувально-профілактичних закладів області відзначити нагородами.

Правління значну увагу приділяє покращенню організаційної діяльності з метою створення більше «комфортного» перебування громадян у ЛК.
Для цього з 1 травня 2012 року в мережі аптек «Санітас» і «Фармавіта» – члени ЛК мають знижку на всі ліки та вироби медичного призначення.
66 пацієнтів – членів благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області», котрі страждають на бронхіальну астму та ХОЗЛ і беруть участь у спільному проекті Лікарняної каси та програми «Оранж Кард», отримують Серетид за доступною ціною – від 50 до  70 грн. (20 % від ринкової вартості).
Наразі тим, хто перебуває в організації, надається 10% знижка на стоматологічне лікування в приватній клініці «Омега – дент».
У працівників колективів, які вступають до Лікарняної каси та вже перебувають  у ній, є можливість зробити вакцинацію від грипу.

Завдяки програмі «Потурбуйся про батьків» пільгові умови вступу та можливість відразу користуватися послугами ЛК мають батьки, якщо дорослі діти сплачують добровільні пожертвування за них за 3 місяці авансом.

З’явилися нові варіанти сплати добровільних пожертвувань до Лікарняної каси, які є зручнішими та дозволяють економити час і кошти: через термінали самообслуговування «Приватбанку», «Райффайзен Банку Аваль» (при наявності платіжних карток цих банків); безготівково – з допомогою послуги «Регулярні платежі» ПриватБанку (для цього потрібно звернутися до будь-якого відділення ПриватБанку та оформити цю послугу – при наявності платіжної картки ПриватБанку; через платіжні термінали, які є у всіх філіях міських і районних лікувальних закладах при наявності платіжної картки будь-якого банку (без сплати комісії); з допомогою сайту «Приват 24» при наявності платіжної картки ПриватБанку та за умови реєстрації на цьому сайті.

Швидко отримати вичерпні консультації та відповіді на запитання стосовно діяльності ЛК, всі, хто перебуває в організації, можуть із допомогою цілодобової «Гарячої лінії» та на 18 форумах різних обласних сайтів, на сторінках ЛК у соціальних мережах.

За словами В. С. Мишківського, виконавча дирекція БО «Лікарняна каса Житомирської області» постійно вдосконалює форми та методи роботи, щоб члени організації, сплачуючи 25 грн. добровільних пожертвувань, отримували якнайбільший обсяг медичних послуг.

Заступник виконавчого директора С. М. Грищук ознайомив членів правління з проектом розподілу благодійної допомоги в розмірі 27213 грн., виділеної рішенням попереднього правління лікувальним закладам Коростенського регіону. Для поліпшення лікувально-діагностичного процесу всіх пацієнтів Коростенська ЦМЛ отримала 12001 грн., Коростенська ЦРП – 5660 грн., Коростенська відділкова лікарня – 4681 грн., Коростенський обласний діагностичний центр – 4871 грн.

-Станом на 01.06.2012 року членами ЛК є 197 620 громадян. За лютий-травень 2012 року до ЛК приєдналося 3856 осіб, – поінформував С. М. Грищук.
Мешканці нашого краю,  турбуючись про стабільність і впевненість у завтрашньому дні, звертаються до БО «Лікарняна каса Житомирської області» з проханням про відновлення у членстві в цій організації. На засіданні правління було позитивно вирішено  прохання  колективу Бердичівської ЦРЛ щодо поновлення 12 співробітників, а також 291 індивідуальну заяву. За несплату внесків та згідно із заявами виключено 3134 осіб.

До Всесвітнього дня донора крові Житомирській обласної організації Товариства Червоного Хреста України надано благодійну допомогу у розмірі 5000 грн., яка буде спрямована на розвиток безоплатного донорства.

Як наголосив О.М. Торбас, Лікарняна каса наразі гарантує стабільність для мешканців нашого краю, адже вони завдяки перебуванню в організації мають при необхідності сучасні медикаменти, можуть зробити потрібні діагностичні обстеження. Солідарна участь населення у співоплаті витрат на медичну допомогу у формі лікарняних кас дозволяє забезпечити доступність тих видів медичної допомоги, які недостатньо фінансуються за рахунок бюджетних коштів, збільшити їх об’єм та якість.

Завчасно потурбуйтесь про своє здоров’я та приєднуйтесь  до Лікарняної каси!

Світлана Михалюк

Read More


Залиште коментар!




У реабілітації поранених воїнів допомагають німецькі партнери

Днями в обласній клінічній лікарні імені М. Скліфосовського розвантажили ще один великий автофургон із благодійною допомогою з Німеччини. Він надійшов у межах співпраці провідного медичного закладу регіону з клінікою Altmuhlseeklinik Hensoltshone — одним із найбільших реабілітаційних центрів Німеччини. Цей проєкт має назву «Партнерство між лікарнями — партнери зміцнюють здоров’я» і втілюється за підтримки БО «Лікарняна […]

Детальніше
Читати блог »

2023. Допомога Кременчуцькому обласному клінічному шпиталю для ветеранів війни

До Кременчуцького обласного клінічного шпиталя для ветеранів війни БО "Лікарняна каса Полтавщини" передала благодійну допомогу: напівавтоматичний сечовий аналізатор, тест-смужки, аналізатор добового АТ ...

Чим живе зараз “Лікарняна каса Житомирської області”?

Коли  заходить мова про ситуацію у вітчизняній медицині і покращення рівня  обслуговування пацієнтів у  закладах охорони здоров’я,  часто виринає тема, ...

Login