Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/virtwww/w_likkasa-com_401567c9/http/wp-content/themes/likkasa/functions.php on line 247

В лікарнях України готуються облаштувати лікарняні каси

В усіх лікарнях України невдовзі обіцяють облаштувати прообраз страхової медицинилікарняні каси. Таким чином держава готується до експерименту – введення страхової медицини.

Про це йшлося в «Огляді дня» на телеканалі ZIK.

Клінічна лікарня Львівської залізниці – одна із найперших на Львівщині познайомилася зі страховою медициною. Заощаджувати кошти на можливе лікування тут почали ще одинадцять років тому.

Працівники залізниці та медики, які завчасно забезпечені медикаментами, зізнаються: аби зберегти життя, двадцять гривень із зарплати щомісяця до страхової скарбниці – не шкода.

«Члени лікарняної каси, незважаючи скільки разів в рік вони можуть захворіти, лягають в лікарню і лікуються, оперуються, уже не доплачуючи. Кожен відділ має певну суму – на все кошти є», – розповідає старша медсестра Залізничної лікарні міста Львова Анна Коцан.

І, справді, запровадження страхової медицини по всій Україні, впевнені економісти, – гарантія довгого життя людей. Нічого поганого вітчизняній медицині нововведене страхування не наврочить, – запевняють фахівці з економіки, навіть навпаки: збільшить державні надходження.

«По-перше – це зменшення корупції серед медичних закладів, працівників медичних закладів, по-друге – це запровадження, так званих, лікарняних кас, потужний інвестиційний ресурс, це гарантія для людей, що їм буде надане якісне медичне забезпечення», – вважає економіст Андріян Фітьо.

Про необхідність страхової медицини завіряє і пані Марина Якушева: доньку, яка потрапила в аварію рік тому, вона лікує ще досі. Скільки грошей віддала медикам за дорогі препарати та операції, каже жінка, уже й недорахується. Марина впевнена: жила б за кордоном, за лікування дитини платили би страховики.

«Навіть при пологах, коли ви звертаєтеся по якійсь хворобі, є поліс по якому вас обслуговують, є лікарі, які зацікавлені в тому, щоб до нього прийшов пацієнт з тим полісом, бо їм рахується зарплата», – каже жінка.

Натомість начальник управління охорони здоров’я Львова В. Зуб в нагальній потребі страхової медицини в Україні не впевнений. Пан Зуб зізнається: ні люди, ні медики до провадження страхової медицини сьогодні ще не готові. Аби запровадити таку новацію, каже головний лікар Львова, спочатку треба довести до ладу сучасну систему медицини.

«З введенням страхової медицини нічого не поміняється, стіни які були, такі і будуть, медикаментів, як не було, так і не буде, обладнання як не було, так і не буде, низька зарплата як була низькою, так і залишиться», – переконаний він.

Страхова медицина – це привід для махінацій, – впевнені правозахисники. Українці ніколи уважно не читають укладених договорів, тому, розповідає пан Олег, в трикутнику між лікарем, пацієнтом і страховиком, завжди криється диявол. Юрист приводить приклад: якщо ви курець, то лікувати запалення легенів страховики вам відмовляться, якщо зловживаєте фаст-фудами, то виразку шлунку чи гастрит лікуватимете з власної кишені.

«Будуть зловживати білі комірці зі страхових компаній, які будуть штучно занижувати будь-який страховий випадок, виключати його, особливо, якщо громадянин не прочитав договору, що було неодноразово з кредитними договорами», – пояснює юрист Олег Мицик.

Потрібна чи усе ж не зовсім сьогодні для України страхова медицина, уже найближчим часом обіцяють вирішити в Міністерстві охорони здоров’я. Готують до експерименту і медичні заклади України: в усіх лікарнях невдовзі обіцяють облаштувати прообраз страхової медицини – лікарняні каси.

http://zik.ua/ua/news/2012/06/18/354290

Read More


Залиште коментар!




У реабілітації поранених воїнів допомагають німецькі партнери

Днями в обласній клінічній лікарні імені М. Скліфосовського розвантажили ще один великий автофургон із благодійною допомогою з Німеччини. Він надійшов у межах співпраці провідного медичного закладу регіону з клінікою Altmuhlseeklinik Hensoltshone — одним із найбільших реабілітаційних центрів Німеччини. Цей проєкт має назву «Партнерство між лікарнями — партнери зміцнюють здоров’я» і втілюється за підтримки БО «Лікарняна […]

Детальніше
Читати блог »

2023. Допомога Кременчуцькому обласному клінічному шпиталю для ветеранів війни

До Кременчуцького обласного клінічного шпиталя для ветеранів війни БО "Лікарняна каса Полтавщини" передала благодійну допомогу: напівавтоматичний сечовий аналізатор, тест-смужки, аналізатор добового АТ ...

Чим живе зараз “Лікарняна каса Житомирської області”?

Коли  заходить мова про ситуацію у вітчизняній медицині і покращення рівня  обслуговування пацієнтів у  закладах охорони здоров’я,  часто виринає тема, ...

Login