Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/virtwww/w_likkasa-com_401567c9/http/wp-content/themes/likkasa/functions.php on line 247

Президент України обговорив із Міністром охорони здоров’я пріоритетні напрямки реформування медицини

13.04.2011 – Президент України Віктор Янукович провів зустріч із Міністром охорони здоров’я України Іллею Ємцем. Під час зустрічі були обговорені головні напрямки реформування медичної галузі України.

“У медичній сфері нашої держави повинні відбутися реформи. Мені дуже приємно говорити про те, що охорона здоров’я і медицина сьогодні перебувають під увагою Глави держави”, – зазначив після зустрічі з Президентом Міністр охорони здоров’я.

Ілля Ємець наголосив, що Міністерство охорони здоров’я вважає за потрібне долучати до проведення реформування галузі самих медиків. “Медична реформа може бути еволюційна тільки в тому випадку, коли професіонали-медики самі будуть не просто брати участь, а й підтримувати ті реформи, які вкрай потрібні Україні”, – підкреслив він. За словами Міністра, мова в тому числі йде і про залучення професійних об’єднань медиків.

Окремої уваги на зустрічі було приділено питанням кадрової  політики в медицині. “Звичайно, у нас зараз є така проблема, що всі хочуть бути “вузькими” спеціалістами… Однак нам треба так проводити реформи, щоб заохотити і молодих людей, і іноді “міцних пенсіонерів” працювати в первинній ланці медицини”, – сказав Ілля Ємець.

Також під час зустрічі було обговорено тему державно-приватного партнерства як одного із шляхів розвитку системи охорони здоров’я в Україні.

“Якщо зараз в медицині негайно і терміново будуть розроблятися і законотворчі, і нормативно-правові документи, що нададуть можливості медицині йти цим шляхом – це буде тільки на користь здоров’я нації”, –  переконаний Ілля Ємець.

Джерело:  www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20110408_5.html

Read More

Comments are closed.




У реабілітації поранених воїнів допомагають німецькі партнери

Днями в обласній клінічній лікарні імені М. Скліфосовського розвантажили ще один великий автофургон із благодійною допомогою з Німеччини. Він надійшов у межах співпраці провідного медичного закладу регіону з клінікою Altmuhlseeklinik Hensoltshone — одним із найбільших реабілітаційних центрів Німеччини. Цей проєкт має назву «Партнерство між лікарнями — партнери зміцнюють здоров’я» і втілюється за підтримки БО «Лікарняна […]

Детальніше
Читати блог »

2023. Допомога Кременчуцькому обласному клінічному шпиталю для ветеранів війни

До Кременчуцького обласного клінічного шпиталя для ветеранів війни БО "Лікарняна каса Полтавщини" передала благодійну допомогу: напівавтоматичний сечовий аналізатор, тест-смужки, аналізатор добового АТ ...

Чим живе зараз “Лікарняна каса Житомирської області”?

Коли  заходить мова про ситуацію у вітчизняній медицині і покращення рівня  обслуговування пацієнтів у  закладах охорони здоров’я,  часто виринає тема, ...

Login